18.6 C
Athens

Ολυμπιακός βόλεϊ: Σε σπουδαίο τουρνουά στην Ιταλία οι Ερυθρόλευκοι μετά από πρόσκληση της Λούμπε

Σε τουρνουά-διαφήμιση τόσο για τον ίδιο τον σύλλογο όσο και για το ελληνικό βόλεϊ θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός καθώς αποδέχθηκε την πρόταση της επτά φορές πρωταθλήτριας Ιταλίας Λούμπε Τσιβιτανόβα για να συμμετάσχουν στο Jesi Volley Cup στην πόλη Γέζι του Μάρκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου (λίγες μέρες πριν από τα πρώτα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια).

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης και πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν πολύ σημαντικές αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη σεζόν 2023/24. Πρόκειται για το σπουδαιότερο τουρνουά των τελευταίων ετών όπου συμμετέχει ελληνικός σύλλογος, με τον επί σειρά ετών GM της ομάδας, Νίκο Μαντούβαλο να κλειδώνει τη συμφωνία για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Πέρα από τη Λούμπε στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και η ομάδα-έκπληξη του περσινού ιταλικού πρωταθλήματος Μιλάνο (τερμάτισε στην 4η θέση αφού απέκλεισε την πρωτοπόρο στην κανονική διάρκεια, Περούτζια) του πρώην προπονητή των Ερυθρόλευκων, Ρομπέρτο Πιάτσα (η οποία θεωρείται και φαβορί για την κατάκτηση του CEV Cup) αλλά και η Βερόνα του wonderkid Σλοβένου ακραίου Ροκ Μόζιτς.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα του τουρνουά και τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Θυμίζουμε πως εφόσον οι Ερυθρόλευκοι προκριθούν από τον 1ο προκριματικό γύρο του CEV Champions League και αποτελέσουν τη 2η καλύτερη ομάδα στον 2ο προκριματικό τότε θα μπουν στον όμιλο της Λούμπε και θα την αντιμετωπίσουν σε δύο επίσημα παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς