21.5 C
Athens

CEV Champions League: Εξαιρετική κλήρωση για Ολυμπιακό στον 1ο προκριματικό, ανοιχτός ο δρόμος για ομίλους

Εξαιρετική κλήρωση για τον Ολυμπιακό στον 1ο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Κυπελλούχοι Ευρώπης θα τεθούν αντιμέτωποι σε όμιλο (μονά ματς) με Παρτιζάν (πρωταθλήτρια Σερβίας) και Μπιγέλινα (πρωταθλήτρια Βοσνίας) ενώ δεν θα έχουν τρίτο αντίπαλο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα ισχύουν φέτος

Οι διοργανωτές του 1ου γύρου θα είναι οι ομάδες που θα αιτηθούν στη CEV τη διεξαγωγή του τουρνουά (εδώ θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 4 Αυγούστου που θα γίνουν οι αιτήσεις ενώ αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον η CEV με κλήρωση θα αποφασίσει τους οικοδεσπότες κάθε ομίλου).

Οι όμιλοι στον 1ο προκριματικό:

1ος όμιλος: Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς – Μπούντβα – Κάποσβαρ – Στρούμιτσα

2ος όμιλος: Παρτιζάν – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μπιγέλινα – Bye

3ος όμιλος: Σασταμάλα – Ίνσμπρουκ – Άπελντορν – Ντνίπρο

4ος όμιλος: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ – Αρκάντα Γκαλάτι – Γουάγουας Λας Πάλμας – Bye

  • Από τον όμιλό τους οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να προκριθούν στον 2ο προκριματικό είτε ως πρώτοι είτε ως δεύτεροι και μόνο μία από τις τρεις ομάδες θα αποκλειστεί και θα συνεχίσει στο CEV Cup.

Οι όμιλοι στον 2ο προκριματικό:

5ος όμιλος: Νικητής 1ου ομίλου – Νικητής 4ου ομίλου – 2ος στον 2ο όμιλο – 2ος στον 3ο όμιλο

6ος όμιλος: Νικητής 2ου ομίλου – Νικητής 3ου ομίλου – 2ος στον 1ο όμιλο – 2ος στον 4ο όμιλο

  • Οι νικητές του 5ου και του 6ου αλλά και η καλύτερη 2η θα βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σημειώνεται πως η απόφαση για διεξαγωγή της προκριματικής φάσης σε ομίλους (και όχι σε νοκ άουτ διπλούς αγώνες όπως τα προηγούμενα χρόνια) πάρθηκε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων σε Eurovolley και προκριματικά Ολυμπιακών Αγώνων με αποτέλεσμα το καλεντάρι να είναι αρκετά σφιχτό και να μην υπάρχουν αρκετές ελεύθερες ημερομηνίες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, όπως αποκάλυψε ο ΑΘΛΟΣ, εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στους ομίλους του CEV Champions League τότε θα δώσει τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη έπειτα από έγκριση της CEV (η οποία εμφανίζεται θετική). Στο χειρότερο σενάριο συνεχίζει στο CEV Cup.

Αν οι Ερυθρόλευκοι βγουν πρώτοι και στους δύο ομίλους που θα δώσουν τότε στη φάση των κορυφαίων ομάδων θα αντιμετωπίσουν την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζάκσα, τη βέλγικη Ροζελάρε και την πανίσχυρη τούρκικη Ζιράτ.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1ος όμιλος: Ζάκσα – Ροζελάρε – Ζιράτ – Νικητής 6ου ομίλου 2ου προκριματικού

2ος όμιλος: Τρεντίνο – Ρεσόβια – Τουρ – Λιουμπλιάνα

3ος όμιλος: Μπερλίν – Πιατσέντσα – Χάλκμπανκ – Μπενφίκα

4ος όμιλος: Γιαστρέμπσκι – Λίνεμπουργκ – Μπουντεγιόβιτσε – Νικητής 5ου ομίλου 2ου προκριματικού

5ος όμιλος: Λούμπε – Νόλικο Μασέικ – Πράγα – Η 2η καλύτερη από 5ο ή 6ο όμιλο 2ου προκριματικού (η CEV έδωσε έξτρα εισιτήριο από τα προκριματικά λόγω «απώλειας» της Φριντριχσάφεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς