21.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η περίπλοκη διαδρομή προς τους ομίλους του CEV Champions League

Η CEV άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης του Champions League και ο ΑΘΛΟΣ εξηγεί αναλυτικά με ποιο... περίπλοκο τρόπο ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε προκριματικά CEV Champions League μετά τη σεζόν 2021/22 όταν έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους αλλά η Χέμπαρ του έφραξε τον δρόμο και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης μαζί με την Μπενφίκα που είχε βρεθεί στα προκριματικά κι απέκλεισε στον 3ο γύρο τη Σασταμάλα.

Όπως και τότε, έτσι και φέτος, η CEV διαθέτει δύο εισιτήρια για τους ομίλους όμως με μια πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης. Οι 14 ομάδες που έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν δεν θα αγωνιστούν σε ζευγάρια αλλά σε ομίλους με μονά παιχνίδια σε μορφή τουρνουά όπως γνωστοποίησε η ομοσπονδία. Ουσιαστικά επιτρέπει στις πιο αδύναμες (θεωρητικά πάντα) ομάδες να κάνουν την έκπληξη απέναντι στα φαβορί.

Πώς θα συμβεί αυτό; Ο ΑΘΛΟΣ εξηγεί αναλυτικά.

Στον 1ο προκριματικό γύρο θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι. Οι δύο θα περιλαμβάνουν τέσσερις ομάδες ενώ οι άλλοι δύο θα περιλαμβάνουν τρεις ομάδες . Οι διοργανωτές του 1ου γύρου θα είναι οι ομάδες που θα αιτηθούν στη CEV τη διεξαγωγή του τουρνουά (εδώ θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 4 Αυγούστου που θα γίνουν οι αιτήσεις ενώ αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον η CEV με κλήρωση θα αποφασίσει τους οικοδεσπότες κάθε ομίλου).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την και τη 2η θέση σε κάθε όμιλο (μονά ματς) θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο. Ουσιαστικά οχτώ ομάδες θα συνεχίσουν ενώ οι έξι που θα αποκλειστούν θα βρεθούν αυτομάτως στο CEV Cup (και θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Μίλωνα).

Δύο όμιλοι τεσσάρων ομάδων θα δημιουργηθούν και στον 2ο προκριματικό. Διοργανώτριες θα είναι οι ομάδες που θα έχουν το υψηλότερο ράνκινγκ στον όμιλό τους.

Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση (μονά ματς) σε κάθε γκρουπ θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους (οι υπόλοιπες έξι θα βρεθούν στο CEV Cup) και δεν θα παιχτεί 3ος προκριματικός όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά στους δύο οικοδεσπότες των γκρουπ του 2ου προκριματικού, αυτοί θα προκύψουν «αυτόματα» ανάλογα με το ράνκινγκ κάθε χώρας.

  • Για να φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός όμιλο 2ου προκριματικού στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη θα πρέπει η Παρτιζάν, η Μλάντοστ, η Νεφτοχιμίκ, η Σασταμάλα, η Γκαλάτι και η Ίνσμπρουκ είτε να έχουν αποκλειστεί στον 1ο γύρο, είτε να μη βρεθούν στο ίδιο γκρουπ με τους πρωταθλητές Ελλάδας καθώς οι χώρες τους έχουν υψηλότερο ράνκινγκ στην ειδική βαθμολογία.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν στο διάστημα 21 Οκτωβρίου με 12 Νοεμβρίου χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Από τις 21 Νοεμβρίου ξεκινά η φάση των ομίλων.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, όπως αποκάλυψε ο ΑΘΛΟΣ, εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στους ομίλους του CEV Champions League τότε θα δώσει τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη έπειτα από έγκριση της CEV (η οποία εμφανίζεται θετική).

ΟΙ 14 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

  1. Ίνσμπρουκ (Αυστρία)
  2. Μπιγέλινα (Βοσνία)
  3. Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς (Βουλγαρία)
  4. Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
  5. Γουάγουας Λας Πάλμας (Ισπανία)
  6. Σασταμάλα (Φινλανδία)
  7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)
  8. Κάποσβαρ (Ουγγαρία)
  9. Στρούμιτσα (Βόρεια Μακεδονία)
  10. Μπούντβα (Μαυροβούνιο)
  11. Άπελντορν (Ολλανδία)
  12. Αρκάντα Γκαλάτι (Ρουμανία)
  13. Παρτιζάν (Σερβία)
  14. Ντνίπρο (Ουκρανία)

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Τρεντίνο, Λούμπε, Γιαστρέμπσκι, Ζάκσα, Μπερλίν

2ο ΓΚΡΟΥΠ: Πιατσέντσα, Ρεσόβια, Φριντριχσάφεν, Λίνεμπουργκ, Ροζελάρε

3ο ΓΚΡΟΥΠ: Μασέικ, Ζιράτ, Χάλκμπανκ, Πράγα, Μπουντεγιόβιτσε

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Τουρ, Λιουμπλιάνα, Μπενφίκα και δύο ομάδες από τα προκριματικά*

*Οι δύο που θα καταφέρουν να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας ενώ θα γνωρίζουν τον όμιλό τους (τρεις αντιπάλους) στην κλήρωση της Πέμπτης 19 Ιουλίου στις 13:00.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς