20.6 C
Athens

CEV: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League, δύσβατο μονοπάτι στο Challenge για ΠΑΟ

Η CEV αποκάλυψε τις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού στον δρόμο για τους ομίλους του CEV Champions League - Στο CEV Cup ΠΑΟΚ και Μίλωνας, μεγάλα ζόρια για Παναθηναϊκό και Κηφισιά στο Challenge Cup

Η 19η Ιουλίου είναι μέρα κλήρωσης για τις ελληνικές ομάδες βόλεϊ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η CEV έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League, το CEV Cup και το Challenge Cup με τις ελληνικές συμμετοχές να είναι αναμενόμενες στους Άνδρες.

Για τον Ολυμπιακό το μονοπάτι των προκριματικών είναι βατό και ουσιαστικά θα βρει αρκετούς αντίπαλους πολύ κατώτερους.

Οι τέσσερις πιο επικίνδυνοι είναι η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς, η πρωταθλήτρια Ισπανίας Γουάγουας (η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και εδρεύει στα Κανάρια Νησιά), η πρωταθλήτρια Φινλανδίας Σασταμάλα και η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Αρκάντα Γκαλάτι.

Η έκπληξη έγινε στο CEV Cup όπου εκτός από τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί και ο Μίλωνας που προβιβάστηκε (!) από την ομοσπονδία και ασφαλώς οι αντίπαλοι είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου με τη Μιλάνο του Ρομπέρτο Πιάτσα και τη Ζαβιέρτσιε (4η στην Πολωνία) να είναι δύο από τις ομάδες που ξεχωρίζουν. Τρεις γαλλικοί σύλλογοι και δύο τούρκικοι μεταξύ των πιθανών αντιπάλων των ελληνικών ομάδων.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές παρατηρούνται στο Challenge Cup καθώς η CEV αποφάσισε να επαναφέρει τις ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Ως εκ τούτου, η πολωνική Πρόγεκτ Βαρσάβα, η ιταλική Μόντσα, η γαλλική Σεν Ναζέρ και η τούρκικη Γαλατάσαραϊ είναι μακράν οι πιο επικίνδυνες για Παναθηναϊκό και… Κηφισιά (η οποία θα αγωνιστεί στη διοργάνωση κανονικά).

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE: Ίνσμπρουκ, Μπιγέλινα, Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς, Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, Γουάγουας, Σασταμάλα, Ολυμπιακός, Κάποσβαρ, Στρούμιτσα, Μπούντβα, Άπελντορν, Γκαλάτι, Παρτιζάν, Ντνίπρο.

Από τις παραπάνω ομάδες μόλις δύο θα καταφέρουν να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης κι αυτόματα θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας ενώ θα γνωρίζουν τον όμιλό τους από την κλήρωση της 19ης Ιουλίου.

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Τρεντίνο, Λούμπε, Γιαστρέμπσκι, Ζάκσα, Μπερλίν.

2ο ΓΚΡΟΥΠ: Πιατσέντσα, Ρεσόβια, Φριντριχσάφεν, Λίνεμπουργκ, Ροζελάρε

3ο ΓΚΡΟΥΠ: Μασέικ, Ζιράτ, Χάλκμπανκ, Πράγα, Μπουντεγιόβιτσε

4ο ΓΚΡΟΥΠ: Τουρ, Λιουμπλιάνα, Μπενφίκα και δύο ομάδες από τα προκριματικά.

CEV CUP: Χάρτμπεργκ, Αΐχ/Ντομπ, Λέουβεν, Γάνδη, Μενέν, Χέμπαρ, Όσιγιεκ, Κλάντνο, Καρλοβάρσκο, Σόρια, Σομόν, Ναντ, Ναρμπόν, Ντίρεν, ΠΑΟΚ, Μίλων, Κραϊόβα, Βοϊβοντίνα, Ραντνίτσκι, Σενουά, Αμρισβίλ, Σενενβέρντ, Φενέρμπαχτσε, Αρκάς, Χόροντοκ, Ζίντομιρ, Μιλάνο, Ζαβιέρτσιε, Χρόνινχεν.

CHALLENGE CUP: Τίρανα, Αμστέτεν, Ριντ, Σχούσχα, Λέφσκι Σόφιας, Ντέγια Μπουργκάς, Καστέλα, Ομόνοια, Οντολένα Βόντα, Τερουέλ, Άκα, Σεντ Ναζέρ, Γκίζεν, Παναθηναϊκός, Κηφισιά, Μπούνταπεστ, Σεκεσφέχερβαρ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χάποελ Μάτε Άκο, Χάποελ Κφαρ Σαμπά, Μόντσα, Στρόσεν, Λορεντσβάιλερ, Μπέργκεν, Πρόγεκτ Βαρσάβα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπαστάρντο, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Κάμνικ, Μάριμπορ, Κράνι, Μούρσκα Σομπότα, Κράλγεβο, Νέφελς, Σπαρτάκ Μιγιάβα, Κομάρνο, Γαλατάσαραϊ, Ντέτινχεμ, Λίνε, Φέρντε, Μελίγια, Κλάκσβικ, Νικητής Βαλκανικού Κυπέλλου (BVA Cup), Νικητής WEVZA Cup.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς