19.2 C
Athens

Ποντένσε: Μια επιστροφή που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έγινε ξανά παίκτης του Ολυμπιακού και το Athlosnews καταγράφει τα δεδομένα της μεγάλης επιστροφής του 27χρονου που ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στο Λιμάνι του στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του

Πρωινό Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την ανατολή του ηλίου, ο Ντανιέλ Ποντένσε αποθεώνεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Πορτογάλος με ένα τεράστιο χαμόγελο καταγράφει ενθουσιασμένος τις πρώτες στιγμές του στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε, αποθεώθηκε από δεκάδες οπαδούς των Ερυθρολεύκων (pics)

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη «βόμβα» που έσκασε ο Ολυμπιακός προκαλώντας ανεπανάληπτο ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του: Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει τη συμφωνία με τη Γουλβς και ο 27χρονος δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα σκορπώντας χαμόγελα για τον τρόπο που κλείνει – για την ώρα αφού πάντα υπάρχει ανοιχτό το παράθυρο – τις κινήσεις του.

Οι περισσότερες επιστροφές δημιουργούν μια αίσθηση χαράς αλλά κάποιες φορές και αγωνίας για το πώς θα είναι ένας ποδοσφαιριστής που έφυγε στα καλύτερά του. Για τον Ποντένσε όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όταν ο Πορτογάλος αποχώρησε για να ζήσει το όνειρο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ένα «εις το επανιδείν» υπήρχε στην ατμόσφαιρα και κάτι έλεγε πως αργά ή γρήγορα οι δρόμοι του με τον Ολυμπιακό θα συναντηθούν εκ νέου.

Σε πρώτη φάση ως αντίπαλος στη φάση των «16» του Europa League, λίγο καιρό μετά αφού έσκασε ο κορωνοϊός και κλείδωσαν τα πάντα. Η συγκίνησή του στα αποδυτήρια τα λέει όλα.

 

Τρεις γεμάτες χρονιές στους Λύκους υπό τις οδηγίες διαφορετικών προπονητών και σε περίεργες συγκυρίες για τον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος έκανε και καλές χρονιές, συμμετείχε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά έριξε κατακόρυφα το επίπεδό του την περασμένη σεζόν.

Ο Ποντένσε όμως σταθερός και ικανός να δώσει λύσεις με κάθε τρόπο, όποτε του ζητηθεί και χωρίς να δημιουργεί το πραγματικό πρόβλημα. Γεμάτες σεζόν με συνολικά 105 συμμετοχές, 16 γκολ και 9 ασίστ. Γκολ που έδωσαν τρίποντα και σημαντικές νίκες όπως απέναντι σε Άρσεναλ, Τσέλσι, Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον, Λέστερ και Κρίσταλ Πάλας.

 

Ενεργός στο ροτέισον, πολλές συμμετοχές ως βασικός και ικανότατος να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα με τις ενέργειές του δημιουργώντας ανισορροπία.

Όπως συμβαίνει όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποια στιγμή χρειάζεται μια αλλαγή. Στην περίπτωση του Ποντένσε η αλλαγή δεν έρχεται για μια άλλη ομάδα στην Αγγλία ή για κάποια στη Σαουδική Αραβία σε ένα καλοκαίρι που του γίνονται προτάσεις πολλών εκατομμυρίων.

Το έχει διαμηνύσει πως θέλει Ολυμπιακό και ο καθ’ ύλην αρμόδιος το παραδέχεται. Ο αθλητικός διευθυντής της Γουλβς, Ματ Χομπς, ήταν ξεκάθαρος: «Είχε προσφορές από την Premier League, αλλά δεν ήθελε να πάει».

 

Είχε ανάγκη να νιώσει ξανά τη ζεστασιά στο Καραϊσκάκη, την αγάπη του κόσμου που γίνεται διαρκώς εντονότερη ειδικά όσο ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χτίζουν κάτι φρέσκο και ιδανικό για να επιστρέψει με υπομονή και μεθοδικές κινήσεις εκεί που ανήκει ο Ολυμπιακός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Περίμενα αυτή την στιγμή από όταν πήγα στην Αγγλία. Δεν περίμενα ότι θα γίνει τόσο σύντομα, αλλά έτσι συνέβη. Είμαι ευγνώμων στους κ.κ. Βαγγέλη και Μιλτιάδη Μαρινάκη που το έκαναν πραγματικότητα. Είμαι έτοιμος και θέλω να δείξω μέσα στο γήπεδο γιατί επέστρεψα. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και γι’ αυτό το λόγο ήθελα να έρθω εδώ. Για να δείξω και πάλι την ποιότητά μου», υποστήριξε μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο 27χρονος.

Πολλοί είναι εκείνοι που επέστρεψαν στο Καραϊσκάκη και ξαναφόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πόσοι όμως απέρριψαν μεγάλες προτάσεις είτε από κορυφαία πρωταθλήματα είτε από ομάδες πολλών εκατομμυρίων για να γυρίσουν στο Λιμάνι; Πόσοι το έκαναν αυτό σε μια τόσο παραγωγική ηλικία όπως αυτή του Ποντένσε;

Και το πιο σημαντικό…

Πόσοι εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή τους αξία στα 20.000.000 ευρώ και έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα τον Ολυμπιακό σε μια τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση;

Ποντένσε, η μεταγραφή με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ιστορία του Ολυμπιακού

Την απάντηση την έδωσε ήδη ο Ντανιέλ Ποντένσε και προετοιμάζεται να επιβεβαιώσει τους πάντες όταν πατήσει στο χορτάρι…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς