32.7 C
Athens

Ποντένσε, η μεταγραφή με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ιστορία του Ολυμπιακού

Η μεταγραφική βόμβα της επιστροφής Ποντένσε στον Ολυμπιακό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τον παίκτη που ήρθε στον Πειραιά τη στιγμή που κοστολογείται με 20 εκατ. ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - Δείτε ποιοι ακολουθούν στην ερυθρόλευκη λίστα

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι ξανά παίκτης του Ολυμπιακού στην απόλυτη μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού στην Ελλάδα!

Ο Πορτογάλος εξτρέμ επέστρεψε μετά από 3,5 χρόνια στο Λιμάνι της καρδιάς του για τη δεύτερη θητεία του με την ερυθρόλευκη φανέλα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» από δεκάδες οπαδούς των Πειραιωτών, ενώ ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να ανταποδώσει την αγάπη που δέχεται μέσα από τις εμφανίσεις του.

Ποντένσε: Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου, περίμενα αυτή τη στιγμή απ’ όταν πήγα στην Αγγλία

Μετά από 105 παιχνίδια, 16 γκολ και 9 ασίστ με τη φανέλα της Γουλβς στο υψηλότερο επίπεδο ο Ποντένσε βρίσκεται ξανά «σπίτι του», εδώ όπου μέτρησε 13 τέρματα και 14 ασίστ στην πρώτη του θητεία από 2018 μέχρι το 2020.

Αυτή η μεταγραφή – αστραπή με την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει διαφορετική αίγλη και σημασία για έναν ακόμη λόγο. Πρόκειται για την απόκτηση ποδοσφαιριστή με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς σύμφωνα με το έγκυρο Transfermarkt η αξία του Ποντένσε αυτή τη στιγμή βρίσκεται καρφιτσωμένη στα 20 εκατομμύρια ευρώ, με την αμέσως πιο ακριβή αξία παίκτη των Ερυθρολεύκων να εντοπίζεται στο πρόσωπο του Άλμπερτ Ριέρα πίσω στο 2010, όταν ο Ισπανός εξτρέμ κοστολογούταν με 14 εκατομμύρια.

Στην πρώτη τετράδα βρίσκονται επίσης οι Χάμες Ροντρίγκες (13 εκατομμύρια) και Όλοφ Μέλμπεργκ με 9.000.000.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς