17.8 C
Athens

Άρης: Θέμα χρόνου και εκατομμυρίων η πώληση του Πάλμα, τι ισχύει με Σουλεϊμάνοφ και Πάρντο

Οι Κίτρινοι έχουν περάσει στο παρασύνθημα για τη διαφαινόμενη πώληση του Λουίς Πάλμα, η οποία θα γεμίσει τα ταμεία τους ώστε να προχωρήσουν τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει για χαφ, εξτρέμ και φορ

Για άλλο ένα καλοκαίρι, ο Άρης είναι η πιο… busy ομάδα στο μεταγραφικό κομμάτι, έχοντας ανακοίνωση ήδη 14 συμφωνίες με ποδοσφαιριστές, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η πώληση του πιο ποιοτικού του ποδοσφαιριστή (Πάλμα), σε μία περίπτωση που θυμίζει Μαντσίνι. Κι εξηγούμαστε.

Από τη μια υπάρχει ο παράγοντας ενίσχυση με τους Θεσσαλονικείς να επισπεύδουν τις διαδικασίες για την απόκτηση δύο στόπερ (Μίσελ και Βέλεθ βρίσκονται με τη βαλίτσα στο χέρι για Θεσσαλονίκη), δύο χαφ (ο ένας έχει βρεθεί και είναι ο Ρούμπεν Πάρντο), ενός φορ (προχωρημένες επαφές με Φαν Βέερτ) και του αντικαταστάτη του Πάλμα, με τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ να βρίσκεται ψηλότερα από όλους στην κιτρινόμαυρη λίστα, αλλά να μην παίζει μόνος του για τη συγκεκριμένη θέση.

Στον αντίποδα, στο κομμάτι των πωλήσεων, ο Λουίς Πάλμα πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο Χαριλάου έστω μέχρι τον Χειμώνα και μεγαλύτερη απόδειξη από τον ζήλο με τον οποίο ο Άρης αναζητά εξτρέμ, δεν υπάρχει.

Την τελευταία εβδομάδα στην Αλκμήνης παρατηρείται έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα “Πάλμα”, με τις προτάσεις που έρχονται για τον νεαρό άσο από την Ονδούρα να είναι αρκετές και οι περισσότερες από αυτές άκρως δελεαστικές.

Αληθινό είναι και το ενδιαφέρον από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, που σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσει τη θετική απάντηση της ΠΑΕ Άρης, που δείχνει έτοιμη να πει το “ναι”, αλλά παράλληλα σέβεται και την επιθυμία του παίκτη να εξετάσει πρώτα τις προτάσεις που έχει από την Ευρώπη, με τελευταία προσθήκη αυτή της Σέλτικ, όπως γράφουν οι Άγγλοι (αλλά δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά των Θεσσαλονικέων).

Συμπερασματικά, πλέον η διαφαινόμενη πώληση του Πάλμα μπαίνει στην τελική ευθεία με πράξεις κι όχι λόγια, τη στιγμή που το ενδιαφέρον της ΑΕΚ υποχωρεί κυρίως λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων των Κιτρίνων, όπως διαβάσατε στον ΑΘΛΟ. Με την υποσημείωση ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επαφές με την Ένωση για τον Φαν Βέερτ.

Ο Άρης ζητά και θα πάρει ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκατομμύρια για τον Πάλμα, το θέμα είναι από ποιον και πότε.

Σουλεϊμάνοφ και Πάρντο σε πρώτο πλάνο για τη συνέχεια στις μεταγραφές 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι Πάρντο και Σουλεϊμάνοφ είναι οι πρώτες επιλογές του Άρη για τα χαφ και τα εξτρέμ, δύο θέσεις που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης.

Για τον 30χρονο Ισπανό μέσο τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν ίσως και μέσα στην ημέρα, με τον Άρη να έχει “λοκάρει” την περίπτωση του και να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πλευρά του παίκτη για την ολοκλήρωση του deal. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία από τα ισπανικά γήπεδα, που αγωνίζεται με την ίδια άνεση στο “6” και στο “8” και θα δώσει σημαντικές λύσεις κι ανάσες σε Ζουλ και Νταρίντα. Βέβαια, εφόσον έρθει στη Θεσσαλονίκη θα θέλει τη φανέλα βασικού, την οποία πρέπει να κερδίσει στο γήπεδο.

Για τον Σουλεϊμάνοφ, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα κυρίως λόγω της τιμωρίας που κουβαλάει ο Ρώσος εξτρέμ από πέρυσι λόγω των… ψιλών που αντάλλαξε με παίκτη της Μακάμπι Χάιφα ως παίκτης της Μπερ Σεβά. Οι 15 αγωνιστικές που κουβαλά ως ποινή από τότε δεν αποκλείεται να μεταφερθούν στην επόμενη του ομάδα, κάτι που οι άνθρωποι του Άρη προσπαθούν να εξακριβώσουν ώστε να δουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια. Εφόσον βρεθεί λύση σε αυτό το κομμάτι, ο Σουλεϊμάνοφ θα βρίσκεται μια ανάσα από τη μετακίνησή του στους Κίτρινους πιθανότατα με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Κράσνονταρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς