23.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ντνίπρο 2-2: Οι Ουκρανοί τον άγχωσαν, όμως ο Σπόραρ τον έβαλε σε ομίλους μετά από 7 χρόνια (vid)

Οι ταλαιπωρημένοι - λόγω δηλητηρίασης - Ουκρανοί κυνήγησαν την έκπληξη στη Λεωφόρο αλλά ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ και εξασφάλισε τουλάχιστον την παρουσία του σε ομίλους Europa League

Η δουλειά έμοιαζε να έχει γίνει στο Κόζιτσε της Σλοβακίας με αυτό το καθαρό 1-3 να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι Πράσινοι στον επαναληπτικό του «Απόστολος Νικολαΐδης» πήγαν να την… πάθουν απέναντι σε μια Ντνίπρο, η οποία με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα παρουσίασε μια πλήρως διαφορετική εικόνα.

 

Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια και παρά το 2-2 στη Λεωφόρο, με συνολικό σκορ 5-3 προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή και ανανεωμένη Μαρσέιγ του Μαρθελίνο (με στοχευμένες και δυνατές μεταγραφές).

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως εξασφάλισε την παρουσία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League συγκεκριμένα) μετά από επτά χρόνια. Και τώρα θα κυνηγήσει ό,τι καλύτερο.

Όλα έμοιαζαν άνετα στη Λεωφόρο, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οχτώ παίκτες της Ντνίπρο ταλαιπωρήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση (οι Ουκρανοί καταγγέλλουν τους Πράσινους σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, διαβάστε όλο το χρονικό). Και όλα έγιναν ευκολότερα με το γρήγορο 1-0 με τη συμπλήρωση 15′ στον αγώνα.

Ο Γεντβάι με μακρινή μπαλιά από την άμυνα σημάδεψε τον Σπόραρ που… μύρισε την ασυνεννοησία του Άνταμιουκ με τον Βόλινετς, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα να κάνει κακή έξοδο και τον Σλοβένο φορ των Πράσινων να σκάβει την μπάλα για το 1-0. Νωρίτερα, ο Βιλένα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία μετά από μια εξαιρετική συνεργασία του Τζούρισιτς, με τον Ολλανδό και τον Σπόραρ που τον τροφοδότησε ξανά.

 

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 23ο λεπτό με ένα γκολ πολύ μεγάλης κλάσης από τον Ντόβμπικ. Ο Ουκρανός επιθετικός κουβάλησε την μπάλα κάθετα στην περιοχή αφού πέρασε περίτεχνα ποδοσφαιριστές των Πράσινων, άνοιξε επιτάχυνση κι άφησε πίσω τον Μάγκνουσον για να σκοράρει από πολύ δύσκολη γωνία και να πετύχει το 1-1.

 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους και αναθάρρησαν μετά από τόση πίεση, απείλησαν με το σουτ του Ρουμπτσίνσκι, ωστόσο τη μεγαλύτερη φάση μετά το 1-1 την είχε ο Παναθηναϊκός. Ο Παλάσιος έφυγε σε τετ α τετ, ο Βόλινετς βγήκε έγκαιρα και έσωσε (στην επαναφορά ο Μπερνάρ έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας), όμως ο Ουκρανός τραυματίστηκε σοβαρά στη φάση κι έγινε αλλαγή.

Ο Ντόβμπικ είδε το δεύτερο γκολ του να ακυρώνεται για χέρι του Μπλάνκο στην αρχή της φάσης, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πάσιτς από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.

Παρά τη διακοπή μετά τη συμπλήρωση των 45′, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι Ουκρανοί αφού απείλησαν με το… καλησπέρα, σκόραραν και δεύτερο γκολ στο 54′ για να προκαλέσουν άγχος στους Πράσινους. Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σαράπι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι κι έκανε το 1-2.

 

Οι λιγοστές ελπίδες της Ντνίπρο όμως εξανεμίστηκαν στο 70′ όταν ο Τζούρισιτς με πολύ ωραίο γύρισμα βρήκε τον Σπόραρ στην κατάλληλη θέση κι ο Σλοβένος έκανε το 2-2 για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.

 

Οι φιλοξενούμενοι ξέμειναν από δυνάμεις, στο 75′ ο Τάντσικ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα και το καθαρό μυαλό εξαφανίστηκε. Ο Παναθηναϊκός με τον Ιωαννίδη είχε δύο καλές στιγμές για να βρει το τρίτο γκολ ωστόσο το 2-2 παρέμεινε κι αυτό τον ικανοποιεί αρκετά από τη στιγμή που προκρίθηκε και πέτυχε τον πρώτο του μεγάλο στόχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΝΤΝΙΠΡΟ 2-2 (Συνολικό σκορ: 5-3)

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 15′, 70′ Σπόραρ / 23′ Ντόβμπικ, 54′ Σαράπι

Διαιτητής: Ντάνκερτ (ΓΕΡ)

Κόκκινη: 75′ Τάντσικ

Κίτρινες: Παλάσιος, Τσόκαϊ / Μπλάνκο, Ρουμπτσίνσκι, Πιχαλιόνοκ, Κογκούτ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66′ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79′ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79′ Ιωαννίδης)

ΝΤΝΙΠΡΟ (Κούτσερ): Βόλινετς (36′ λ. τρ. Κιναρέικιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57′ Σβάτοκ), Καπλιένκο (69′ Τάντσικ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχαλιόνοκ (69′ Κογκούτ), Ρουμπτσίνσκι (69′ Γκουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς