17.5 C
Athens

Μαρσέιγ: Δικός της με 15.000.000 ευρώ και ο Ιλιμάν Εντιαγέ

Η σπουδαία μεταγραφή του Ιλιμάν Εντιαγέ στη Μαρσέιγ πήρε επίσημη μορφή, με τον Σενεγαλέζο επιθετικό να περνά από ιατρικές εξετάσεις στη Μασσαλία και να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο μακράς διάρκειας.

Ο 23χρονος διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μαρσέιγ και αποχώρησε πριν από 11 χρόνια για να μετακομίσει στην Αγγλίας.

Έφτασε ως τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έκανε το βήμα στην πρώτη ομάδα το 2020, συμβάλλοντας την περσινή σεζόν στην επιστροφή της στην Premier League με 14 γκολ και 10 ασίστ λαμβάνοντας το βραβείο του MVP του συλλόγου στην Τσάμπιονσιπ.

Συνολικά με τις Λεπίδες μέτρησε 88 γκολ με 22 γκολ και 14 ασίστ ενώ ο αγγλικός σύλλογος έβαλε στα ταμεία του το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η Μαρσέιγ θα αντιμετωπίσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τον Παναθηναϊκό στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και έχει ήδη αποκτήσει τους Κοντογκμπιά (μέσος), Λόντι (αριστερός μπακ), Ομπαμεγιάνγκ (φορ), Σαρ (μεσοεπιθετικός) και έχει κάνει δικό της με κανονική μεταγραφή (αγωνιζόταν ως δανεικός) τον τερματοφύλακα Ρουμπέν Μπλάνκο από τη Θέλτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς