19 C
Athens

Ο Φρανσίσκο ανακοινώθηκε από την Μπάγερν και χαρακτήρισε «μέντορα» τον Βασίλη Σπανούλη

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε μια εκπληκτική σεζόν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τη φανέλα του Περιστερίου υπό τις οδηγίες του θρυλικού Βασίλη Σπανούλη και η στιγμή της… εξαργύρωσης δεν άργησε.

Ο Γάλλος διεθνής γκαρντ ανακοινώθηκε από την Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο και αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό της απόκτημα μετά τον Λεάντρο Μπολμάρο. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 25χρονος (1,85μ.) γκαρντ έχει διάρκεια ως το 2025.

«Θέλω να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να παίζω στο «1» και στο «2», είμαι γρήγορος και βλέπω γήπεδο, απολαμβάνω το τρανζίσιον και το επιθετικό μπάσκετ, να σουτάρω τρίποντα, να διαβάζω το pick n’ roll και να μην αμελώ την άμυνα. Ανυπομονώ να τα δείξω όλα αυτά σύντομα στην Μπάγερν. Υπέγραψα για να κερδίσω πράγματα», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γάλλος που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Μανρέσα, Ροάν, Παρί και Μετροπολιτάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Βασίλη Σπανούλη.

«Έμαθα τόσα πολλά από εκείνον και τους βοηθούς του. Είναι ο μέντοράς μου. Θα γίνει και ένας μεγάλος προπονητής. Με προέτρεψε να υπογράψω στην Μπάγερν, θεωρώντας πως είναι η σωστή επιλογή για μένα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά από μια απίθανη σεζόν όπου μέτρησε 12,6 πόντους, 5,2 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και μάλιστα θα βρεθεί με τη Γαλλία στο Μουντομπάσκετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς