21.8 C
Athens

Ο Μπολμάρο αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή προσθήκη της Μπάγερν Μονάχου

Ο Αργεντινός διεθνής γκαρντ Λεάνδρο Μπολμάρο αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι.

Ο 22χρονος ΝΒΑερ ήταν επιλογή του νέου τεχνικού των Βαυαρών και πρώην προπονητή -επί σειρά ετών- της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο.

Ο Ισπανός τεχνικός παρακολούθησε τις εμφανίσεις του Μπολμάρο την περυσινή αγωνιστική, όταν έμεινε εκτός πάγκων μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας στην καρδιά, καθώς ο Μπολμάρο αγωνίστηκε στην ισπανική Τενερίφη από τις 2 Μαρτίου έως την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά τον γνώριζε και ως παίκτης της Μπαρτσελόνα από το 2018 έως το 2021.

Ο Μπολμάρο είχε 49 συμμετοχές στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς (2021-22) και των Γιούτα Τζαζ (2022-23). Στο ΝΒΑ είχε επιλεγεί στο Νο 23 του ντραφτ του 2020 από τους Νιου Γιορκ Νικς για να γίνει ανταλλαγή. Τη σεζόν 2020-21 αναδείχτηκε ο «πιο θεαματικός παίκτης» της “Liga Endesa”, για τις εμφανίσεις του στην Μπαρτσελόνα.

«Η Μπάγερν είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους και ο Πάμπλο Λάσο είναι ο νέος προπονητής της, οπότε η απόφαση ήταν εύκολη για εμένα,» τόνισε ο Λεάνδρο Μπολμάρο, στις πρώτες δηλώσεις του, ως παίκτης της ομάδας του Μονάχου.

«Ήρθα σε επαφή με τον Πάμπλο την περασμένη Άνοιξη και φυσικά γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο από τις “συναντήσεις” μας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του και με την Μπάγερν,» πρόσθεσε ο Μπολμάρο και σχολίασε για τις ικανότητές του στο παρκέ: «Βλέπω τον εαυτό μου ως πόιντ γκαρντ που μπορεί να αγωνιστεί και ως σούτινγκ γκαρντ. Το δυνατό σημείο μου είναι το pick ‘n’ roll και φέρνω ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι. Θέλω να είμαι ένα σημαντικό μέρος της ομάδας και να τη βοηθήσω να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας και φυσικά να προκριθεί στα πλέι οφ της Euroleague».

Ο Πάμπλο Λάσο δήλωσε για την προσθήκη του Μπολμάρο: «Ο Λέα αποτελεί “κλοπή”. Διαθέτει εμπειρία τόσο από τη Euroleague όσο και από το ΝΒΑ και είναι ένας νέος ταλαντούχος παίκτης με εξαιρετικές ικανότητες στην άμυνα. Την ίδια ώρα, ως πόιντ γκαρντ μπορεί να καθορίσει το τέμπο στην επίθεση. Είναι ψηλός και αθλητικός και η εξαιρετική νοοτροπία του τον καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εθνικής Αργεντινής».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς