19.7 C
Athens

Με Μουσταφά Φαλ η 12άδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού βρίσκεται στη 12άδα του Κολέ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 - Στις επιλογές και οι Λεσόρ, Φρανσίσκο

Στη δωδεκάδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023 βρίσκεται ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού, με τον θηριώδη σέντερ να επιβραβεύεται για ακόμα μια φορά από τον Βενσάν Κολέ για τις εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν όπου κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους με τους Ερυθρόλευκους κι έφτασε στον τελικό της EuroLeague.

Την περασμένη σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση ο Φαλ μέτρησε 7,2 πόντους (72% στο δίποντο), 4,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ ανά 22′ συμμετοχής.

Παρών είναι και ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού που υπολογίζεται επίσης προφανώς για τη θέση «5» αλλά και ο Σιλβέν Φρανσίσκο που έκανε μια καταπληκτική σεζόν με το Περιστέρι.

Η 12άδα της Γαλλίας: Μπατούμ, Ντε Κολό, Φαλ, Γκομπέρ, Φρανσίσκο, Φουρνιέ, Λεσόρ, Οκόμπο, Ντιλικινά, Ουαταρά, Ταρπέι, Γιαμπουσέλε

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στις Φιλιππίνες (25/8 – 10/9) βρίσκεται στον 8ο όμιλο με Καναδά, Λετονία και Λίβανο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς