19.3 C
Athens

CEV: Βατές κληρώσεις για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Μίλωνα, στα δύσκολα η Κηφισιά

Η κληρωτίδα φέρθηκε… καλά στις ελληνικές ομάδες για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα βόλεϊ όπως αποδείχθηκε αρχικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού και εν συνεχεία στους υπόλοιπους εκπροσώπους.

Η λογική λέει πως ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο στο CEV Cup (αν πέσει πάνω στην πρωταθλήτρια Κροατίας), ενώ ο Μίλωνας που θα παίξει για πρώτη φορά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει τη Σένενβερντ από την Ελβετία που είναι στα μέτρα του.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει αδύναμο αντίπαλο στους «32» του Challenge Cup, ενώ η Κηφισιά που πέρασε με “Bye” στην ίδια φάση, θα παίξει με την ισχυρή Γαλατάσαραϊ. Υπάρχει και σενάριο για συμμετοχή του Πήγασου Πολίχνης στους «64» αλλά θα πρέπει να κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο πρώτα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

CEV CUP

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την 3η καλύτερη ομάδα του 4ου ομίλου του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League (η λογική λέει Μλάντοστ Ζάγκρεμπ αλλά μπορεί να είναι είτε η Λας Πάλμας είτε η Αρκάντα Γκαλάτι) και θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στο διάστημα 21-23 Νοεμβρίου εκτός έδρας ενώ το δεύτερο παιχνίδι στο Παλατάκι μια εβδομάδα αργότερα (28-30 Νοεμβρίου).

Ο Μίλωνας θα έχει αντίπαλο στα μέτρα του στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης καθώς θα αντιμετωπίσει τη Σένενβερντ. Το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό «Κροίσος Πέρσης» θα διεξαχθεί 24-26 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελβετία μια εβδομάδα αργότερα (31/10-2/11).

CHALLENGE CUP

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την πορεία του στην 3η ευρωπαϊκή διοργάνωση από τη φάση των «32» και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σούσα (Αζερμπαϊτζάν)Σπαρτάκ Μιγιάβα (Σλοβακία). Πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας για τους Πράσινους στις 21-23 Νοεμβρίου και επαναληπτικός εντός έδρας μια εβδομάδα αργότερα (28-30/11).

Η Κηφισιά πέρασε άνευ αγώνος – μετά την κλήρωση – στη φάση των «32» και θα δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός έδρας 21-23 Νοεμβρίου απέναντι στην πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τουρκία μια εβδομάδα αργότερα (28/11-30/11).

Αν ο Πήγασος Πολίχνης κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο, τότε στη φάση των «64» θα παίξει με τη Φόρντε με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται εντός έδρας στις 24-26 Οκτωβρίου ενώ ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα (31/10-2/11) στη Νορβηγία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς