22.6 C
Athens

Αυτοί που κερδίζουν πόντους στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και οι… φευγάτοι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει σχηματίσει σε μεγάλο βαθμό στο μυαλό του τους παίκτες που θα υπολογίζει και μετά την προετοιμασία στην Αυστρία, αλλά κι αυτούς που θα "κοπούν" από το ερυθρόλευκο ρόστερ

Ο Ολυμπιακός φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της προετοιμασίας του στην Αυστρία, καθώς απομένουν δύο ημέρες μέχρι τις 19 Ιουλίου, όταν οι Πειραιώτες επιστρέψουν στη βάση τους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δουλέψει αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι, προσπαθεί να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας και παράλληλα δίνει έμφαση και στο κομμάτι της επίθεσης και κυρίως στα τελειώματα των φάσεων.

Ολυμπιακός: Γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και αμυντική λειτουργία οι δύο πρώτοι άξονες της δουλειάς του Μαρτίνεθ

Οι παίκτες του δείχνουν να αφομοιώνουν μέρα με τη μέρα την αγωνιστική του φιλοσοφία, όπως φάνηκε σε μικρό βαθμό στα φιλικά με Σλοβάτσκο και Νόρτζελαντ, όπου ξεχώρισε η κλάση του σκόρερ Ελ Αραμπί, η πολύ καλή παρουσία του ορεξάτου Φορτούνη, ο σταθερός και αξιόπιστος Τζολάκης και ο ανεβασμένος – σε όλα τα επίπεδα – Ντόη.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός έχει να διαχειριστεί αρκετές περιπτώσεις παικτών που είτε ταξίδεψαν στην Αυστρία, είτε έμειναν στην Ελλάδα και δεν υπολογίζονται.

Από αυτούς που βρίσκονται στην Αυστρία, πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν στο Λιμάνι οι: Ρέαμπτσιουκ (είναι προς παραχώρηση υπό συγκεκριμένους οικονομικούς όρους), Μπαγκαλιάνης (μάλλον θα δοθεί δανεικός), Πέπε, Λιάτσος, Ζινκερνάγκελ (υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες), Μπουτούτσι, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Μπουχαλάκης, που πάντως για την ώρα φαίνεται να υπολογίζεται από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Μένει επίσης να φανεί τι θα γίνει με τους Βρουσάι και Καρβάλιο, με τον δεύτερο να έχει κερδίσει αρκετούς πόντους από την μέχρι τώρα παρουσία του στην προετοιμασία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα έμειναν οι Σισέ και Λοβέρα, αλλά και ο Μαντί Καμαρά ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό και θα ενσωματωθεί στην ομάδα προσεχώς.

Εκτός πλάνων είναι οι Γκάρι Ροντρίγκες, Κανέ, Κούντε, Ραντζέλοβιτς, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Νταμπό. Αυτοί θα κάνουν ατομικές προπονήσεις στο Ρέντη, μέχρι να βρουν την επόμενη ομάδα τους. Παράλληλα έχουν λήξει τα συμβόλαια των Κρίστινσον και Κασάμι και αναμένεται επίσης να αποχωρήσουν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς