19.7 C
Athens

Ο Ζοάο Καρβάλιο δείχνει ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει έρθει αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν και ο Μαρτίνεθ δείχνει να τον εμπιστεύεται για μια έξτρα επιλογή στον άξονα, στο πλάι του Κώστα Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την σκληρή δουλειά στην Αυστρία ενόψει της νέας σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό του Europa League κόντρα σε Γκενκ ή Σερβέτ.

Οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν να αφομοιώνουν στοιχεία του στυλ παιχνιδιού που θέλει να βλέπει στο γήπεδο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δείχνοντας κάποια πρώτα δείγματα στα δύο φιλικά με Σλοβάτσκο και Νόρτζελαντ.

Ολυμπιακός: Γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και αμυντική λειτουργία οι δύο πρώτοι άξονες της δουλειάς του Μαρτίνεθ

Από τα πρόσωπα που μέχρι τώρα έχουν ξεχωρίσει μετά την επιστροφή τους από δανεισμό είναι ο Ζοάο Καρβάλιο, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Ισπανού τεχνικού για τον άξονα – με βάση τη σημερινή εικόνα του ρόστερ – και να δείχνει προς ώρας ότι έχει επιστρέφει αποφασισμένος να αρπάξει την (δεύτερη) ευκαιρία στον Πειραιά απ’ τα μαλλιά.

Σωστά τοποθετημένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Καρβάλιο δείχνει στοιχεία που δεν είχαμε δει στη σύντομη πρώτη θητεία του με τα ερυθρόλευκα, έχει καλά στημένα και συμμετέχει αρκετά στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού, λειτουργώντας ως πολυεργαλείο για τον Μαρτίνεθ, αφού αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο πίσω από τον επιθετικό στον άξονα όσο και στα άκρα.

Είναι από τις περιπτώσεις που το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών εξετάζει ενδελεχώς ώστε να παρθεί άμεσα η απόφαση για την παραμονή του ή μη στο φετινό ρόστερ, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να γέρνουν την πλάστιγγα προς το πρώτο σενάριο, κάτι που ο Καρβάλιο κέρδισε σε μεγάλο βαθμό και από την πολύ καλή παρουσία του στην Εστορίλ.

Στην Πορτογαλία κατέγραψε 34 συμμετοχές μόνο πέρυσι, με απολογισμό 3 γκολ και 5 ασίστ. Μάλιστα, το ένα από τα τρία τέρματα του ήταν μαγικό..

Εστορίλ – Αρούκα: Ο Ζοάο Καρβάλιο πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν! (vid)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς