17.7 C
Athens

CEV Champions League: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός ενόψει προκριματικών, αποφεύγει την πρωταθλήτρια Ρουμανίας

Η CEV χώρισε σε γκρουπ δυναμικότητας τις ομάδες των προκριματικών του Champions League, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο 2ο - Ποιους αποφεύγει και τι θέλει για να βρεθεί στους ομίλους

Την Πέμπτη (19/7) θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων στο βόλεϊ και ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στον 1ο προκριματικό γύρο του CEV Champions League.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χώρισε τις 14 ομάδες σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας (βάσει του ranking της κάθε χώρας) και οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βρίσκονται στο 2ο. Σε αυτό βρίσκονται επίσης η Ίνσμπρουκ και η Μπούντβα – που δεν μπορούν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό – αλλά και η Γκαλάτι από τη Ρουμανία που είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Οι Ερυθρόλευκοι θα κληρωθούν με μία ομάδα από το 1ο γκρουπ (Παρτιζάν / Μλάντοστ / Νεφτοχιμίκ / Σασταμάλα, με την κροάτικη να είναι η πιο βατή) μία από το 3ο (Άπελντορν / Μπιγέλινα / Κάποσβαρ / Γουάγουας με τις πρωταθλήτριες Βοσνίας και Ουγγαρίας να είναι οι θεωρητικά πιο εύκολες) και μία (Στρούμιτσα / Ντνίπρο) ή καμία από το 4ο (στους δύο από τους τέσσερις ομίλους που θα σχηματιστούν θα υπάρχουν τρεις ομάδες).

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

1ο: Παρτιζάν (Σερ), Μλάντοστ (Κρο), Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς (Βου), Σασταμάλα (Φιν)

2ο: Γκαλάτι (Ρου), Ίνσμπρουκ (Αυσ), Ολυμπιακός (Ελλ), Μπούντβα (Μαυ)

3ο: Άπελντορν (Ολλ), Μπιγέλινα (Βοσ), Κάποσβαρ (Ουγ), Γουάγουας Λας Πάλμας (Ισπ)

4ο: Στρούμιτσα (Β. Μακ), Ντνίπρο (Ουκ), Bye, Bye

Πάντως, είτε οι Ερυθρόλευκοι βρεθούν σε ομίλους με άλλες τρεις ομάδες είτε με δύο (εδώ θα είναι πιο τυχεροί κι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο), θέλουν την 1η ή τη 2η θέση για να συνεχίσουν στον 2ο προκριματικό όπου θα δημιουργηθούν νέοι όμιλοι.

Θυμίζουμε αναλυτικά όσα ισχύουν και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εκτενώς εδώ:

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η περίπλοκη διαδρομή προς τους ομίλους του CEV Champions League

Στον 1ο προκριματικό γύρο θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι. Οι δύο θα περιλαμβάνουν τέσσερις ομάδες ενώ οι άλλοι δύο θα περιλαμβάνουν τρεις ομάδες . Οι διοργανωτές του 1ου γύρου θα είναι οι ομάδες που θα αιτηθούν στη CEV τη διεξαγωγή του τουρνουά (εδώ θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 4 Αυγούστου που θα γίνουν οι αιτήσεις ενώ αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον η CEV με κλήρωση θα αποφασίσει τους οικοδεσπότες κάθε ομίλου).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την  και τη 2η θέση σε κάθε όμιλο (μονά ματς) θα προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο. Ουσιαστικά οχτώ ομάδες θα συνεχίσουν ενώ οι έξι που θα αποκλειστούν θα βρεθούν αυτομάτως στο CEV Cup (και θα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Μίλωνα).

Δύο όμιλοι τεσσάρων ομάδων θα δημιουργηθούν και στον 2ο προκριματικό. Διοργανώτριες θα είναι οι ομάδες που θα έχουν το υψηλότερο ράνκινγκ στον όμιλό τους.

Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση (μονά ματς) σε κάθε γκρουπ θα προκριθούν απευθείας στους ομίλους (οι υπόλοιπες έξι θα βρεθούν στο CEV Cup) και δεν θα παιχτεί 3ος προκριματικός όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν στο διάστημα 21 Οκτωβρίου με 12 Νοεμβρίου χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Από τις 21 Νοεμβρίου ξεκινά η φάση των ομίλων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς