17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για Μίροτιτς, κλείδωσε η παραμονή του Άλεκ Πίτερς

Ο Γιώργος Χαλάς αποκαλύπτει όσα πραγματικά ισχύουν για το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Μίροτιτς αλλά και το σκεπτικό πίσω από τη δεδομένη παραμονή του Άλεκ Πίτερς

Μετά από μια επική σεζόν που έμεινε μόλις τρία δευτερόλεπτα μακριά από το απόλυτο, ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό για ζήσει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα κάθε μπασκετμπολίστα. Όπως και να το δεις, εγγυημένο τριετές συμβόλαιο στο NBA δεν μπορεί να βρει οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο όταν σε λίγες εβδομάδες κλείνει τα 28 του.

O Σάσα αποχαιρέτισε τους Ερυθρόλευκους έχοντας κατακτήσει δυο back to back νταμπλ, έναν τίτλο MVP στην κανονική περίοδο της Euroleague και παραλίγο την κούπα αλλά και τον τίτλο του MVP στο Final Four του Κάουνας. Τα δυο τελευταία ματαιώθηκαν από εκείνο το καταραμένο σουτ του Σέρχιο Γιουλ, στο οποίο δεν μπόρεσε να απαντήσει υπό ασφυκτική πίεση χρόνου (και όχι μόνο) ο Κώστας Σλούκας.

Αυτό που φοβούνταν – αλλά και σε μεγάλο βαθμό ανέμεναν – οι οπαδοί του Ολυμπιακού έγινε πραγματικότητα. Πέρα από το τεράστιο κενό που ανοίγει στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι Ερυθρόλευκοι χάνουν ένα «παιδί» της οικογένειάς τους που δεν προκάλεσε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Η απώλεια γίνεται ακόμα πιο οδυνηρή αν αναλογιστούμε ότι χάνεται και ένα υπερπολύτιμο ελληνικό διαβατήριο.

ESPN: «Ο Βεζένκοφ αναμένεται να παίξει σπουδαίο ρόλο στους Κινγκς»

Η πιθανότητα αποχώρησης του Βεζένκοφ υπήρχε από το περασμένο καλοκαίρι. Και η «απειλή» ασφαλώς δεν ήταν δυνατόν να απαλειφθεί ούτε με το νέο συμβόλαιο του περασμένου Ιανουαρίου. Εκείνες οι υπογραφές ουσιαστικά ήταν η ανταμοιβή και των δυο πλευρών για μια ονειρεμένη συνεργασία. Ο Σάσα επιβραβεύτηκε με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για τη συμβολή του την τελευταία διετία και ο Ολυμπιακός διασφάλισε ένα damage control σε περίπτωση αποχώρησης του παίκτη για το NBA.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους ώστε να σκεφτούν τι θα έκαναν χωρίς τον Βεζένκοφ. Το μεγάλο δίλημμα ήταν αν θα αναζητήσουν έναν «αντικαταστάτη», δηλαδή έναν παίκτη που θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχα πράγματα στην ομάδα ή αν θα πήγαιναν σε κάποιον με διαφορετικά χαρακτηριστικά, επιχειρώντας μια άλλη προσέγγιση.

Οι συνθήκες το έφεραν έτσι ώστε εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Νίκολα Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι, ένα σενάριο που μέχρι πριν λίγο καιρό θα θεωρούταν αδιανόητα εξωφρενικό, άρχισε να φαντάζει λίγο πιο εφικτό στο μυαλό των Πειραιωτών: «Γιατί να μην αντικαταστήσουμε τον φετινό MVP της Euroleague με τον περυσινό;».

 

 

 

Ο ΑΘΛΟΣ έχει όλο το ρεπορτάζ για την υπόθεση Μίροτιτς και θα σας μεταφέρει τι ισχύει ακριβώς αυτή τη στιγμή και όχι τι φαντάζεται ο καθένας ότι θα μπορούσε να ισχύει. Ο Μαυροβούνιος με το ισπανικό διαβατήριο είναι ο απόλυτος στόχος των νταμπλούχων Ελλάδας. Προς το παρόν όμως, δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία συζήτηση με την πλευρά του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου. Συζήτηση σε επίπεδο πρότασης ή διαπραγμάτευσης, για να εξηγούμαστε.

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις μόλις η πλευρά Μίροτιτς βρει οριστικά άκρη με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς εκπνέει το 2025 και επειδή τα χρήματα που προβλέπονταν είναι… διαστημικά, θεωρείται βέβαιο πως ο παίκτης θα πάρει ένα ποσό ως αποζημίωση. Προφανώς διόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτούμε ότι οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν εικόνα για τις οικονομικές απαιτήσεις της πλευράς Μίροτιτς. Το πού θα καταλήξουν μετά τις διαπραγματεύσεις και αν τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή, θα το μάθουμε όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν πάντως, κανείς δεν ξέρει πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ολυμπιακός. Όχι πόσα μπορεί, πόσα προτίθεται. Για να μην το κουράζουμε, μη δίνετε βάση στα ποσά που γράφονται δεξιά κι αριστερά, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχουν στο μυαλό τους οι Αγγελόπουλοι.

 

Οι δυσκολίες μιας πιθανής συμφωνίας είναι δεδομένες. Επί της ουσίας θα μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, λαμβάνοντας υπόψη το όνομα του παίκτη, το στάτους και την ηλικία του αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για να έρθει στο ΣΕΦ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Άλεκ Πίτερς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Αμερικανός θα βρίσκεται και του χρόνου στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Πιο έμπειρος, πιο δεμένος με την ομάδα και με προίκα τις εξαιρετικές εμφανίσεις στους τελικούς της Basket League, ειδικά όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του Παπανικολάου στο «3».

Η απόφαση για τον Πίτερς είναι ειλημμένη και σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση Βεζένκοφ. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχασε έναν τόσο σημαντικό παίκτη στο «4», δεν θα ήταν σώφρον να ξοδέψει ενέργεια και να πάρει έξτρα ρίσκα αναζητώντας και δεύτερο στην ίδια θέση. Συνεπώς, η ανακοίνωση της παραμονής του είναι απλώς θέμα χρόνου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς