21.4 C
Athens

Τέλος ο Βεζένκοφ από τον Ολυμπιακό: Έκλεισε στο Σακραμέντο και θα κυνηγήσει το όνειρό του!

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποδέχθηκε την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς και αφήνει τον Ολυμπιακό για να κυνηγήσει το όνειρο στο NBA - Το ποσό που θα εισπράξει ο MVP της EuroLeague και το οικονομικό κέρδος του Ολυμπιακού που βγαίνει στην αγορά για την καλύτερη δυνατή λύση

Είναι οριστικό: Ο Σάσα Βεζένκοφ αποχωρεί από τον Ολυμπιακό για να κυνηγήσει το όνειρο στο Σακραμέντο για τους Κινγκς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το Σάββατο (1/7) με το άνοιγμα της Free Agency ο Βούλγαρος σούπερ σταρ και MVP της EuroLeague αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση ύψους 20.000.000 δολαρίων για τρία χρόνια (6.500.000 ετησίως εκ των οποίων τα 3.100.000 δολάρια αναμένεται να είναι καθαρά) και θα μετακομίσει στο Σακραμέντο για να κυνηγήσει το όνειρό του και να παλέψει στo NBA, τη λίγκα που ανήκουν οι κορυφαίοι.

 

Ο 28χρονος φόργουορντ έκανε μαγικά πράγματα με τον Ολυμπιακό, εξελίχθηκε, αγαπήθηκε και αγάπησε τον οργανισμό και τον κόσμο του αλλά πλέον γυρίζει σελίδα και ως το 2026 θα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε μια απόφαση που προφανώς δεν ήταν εύκολη και για συναισθηματικούς λόγους.

Οι Κινγκς έστειλαν ανθρώπους πέντε φορές στην Ελλάδα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, επιβεβαίωσαν και γραπτώς ότι πιστεύουν σε εκείνον και ο Βεζένκοφ πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό μετά από αρκετές εβδομάδες όπου η υπόθεσή του έγινε σίριαλ.

Η περυσινή χρονιά ήταν μακράν η κορυφαία για τον Σάσα που στη EuroLeague μέτρησε 17,6 πόντους με 66% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 88% στις βολές καθώς και 6,87 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ για να αναδειχθεί MVP της κανονικής περιόδου και να φτάσει ως τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση και των τριών τίτλων.

Σημειώνεται ότι οι τρεις τελευταίες κινήσεις των Κινγκς ήταν η πολυδάπανη ανανέωση των συμβολαίων των Χάρισον Μπαρνς, Τρέι Λάιλς και η απόκτηση (με ανταλλαγή) του Κρις Ντουάρτε.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, θα βάλει στα ταμεία του 1.500.000 δολάρια για το buy out του Βούλγαρου σταρ κι εκείνος θα χρειαστεί να βάλει από την τσέπη του τις 750.000 όπως ορίζεται, με τους Κινγκς να βάζουν το υπόλοιπο ποσό.

Παράλληλα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας – που προφανώς σέβονται απόλυτα την απόφαση του Βεζένκοφ – θα κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή ενίσχυση στη θέση «4» με την περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς να βρίσκεται στο προσκήνιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς