21 C
Athens

Λουτσέσκου: Ομάδα που υποστηριζόταν από τον Υφ. Αθλητισμού ήθελε να μπλοκάρει τον τελικό Κυπέλλου

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν βλέπει ευθύνη της ΕΠΟ για την παρωδία του τελικού Κυπέλλου, αλλά κατονομάζει άλλους... εχθρούς

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου στην ιστοσελίδα Sport Report της Orange Sport της Ρουμανίας.

Ο 54χρονος τεχνικός έκανε μια αποτίμηση της φετινής χρονιάς και σχολίασε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και όσα συνέβησαν ώσπου να βρει αυτός έδρα. Ωστόσο δεν κατηγόρησε την ΕΠΟ γι’ αυτήν την παρωδία, αλλά τον Υφυπουργό Αθλητισμού και μια ομάδα που υποστηριζόταν από αυτόν οι οποίοι όπως λέει ήθελαν να μπλοκάρουν τον τελικό.

Τέλος υποστήριξε πως έγιναν «μάχες» στο παρασκήνιο και στον απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε… αποκάλυψε πως οι διαιτητές τον έκλεψαν σε κάποιο σημείο!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Κύπελλο Ελλάδας: «Είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, στην οποία πραγματικά όλοι εμπλέκονται. Είναι μια μεγάλη τιμή να πάρεις τον τίτλο. Τα ντέρμπι δεν μπορούν να γίνουν με τους οπαδούς των δύο ομάδων. Όταν για παράδειγμα παίζει ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί μας δεν επιτρέπεται να είναι στο γήπεδο. Υπάρχει ρίσκο σε κάθε αγώνα.

Νομίζω πως την τελευταία εξαετία, τέσσερις φορές, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε χωρίς φιλάθλους. Ένας ή δύο λόγω της πανδημίας, οι υπόλοιποι για λόγους ασφαλείας.

Δείτε τι έγινε φέτος, με τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, της διοργάνωσης, της χώρας. Το Κύπελλο είναι η αρχαιότερη διοργάνωση στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό λοιπόν πρέπει να αντιπροσωπεύει την εικόνα της χώρας.

Έγιναν κάποιες “μάχες” στο παρασκήνιο.

Από τη μία, υπήρχε μια ομάδα που προσπαθούσε να μπλοκάρει τη διεξαγωγή του τελικού με σκοπό να επιτεθεί στην Ομοσπονδία και να ρίξει την ηγεσία της, μια ομάδα που υποστηριζόταν από τον Υπουργό Αθλητισμού.

Από την άλλη, υπήρχε η Ομοσπονδία, που προσπαθούσε να διοργανώσει τον τελικό, είτε στον Βόλο, είτε στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ είτε στην Κρήτη. Οπουδήποτε όμως, από πολιτικής άποψης, υπήρχε άρνηση και με την επιχειρηματολογία πως υπήρχε μεγάλος κίνδυνος συμπλοκών. Οπότε ουδείς έπαιρνε την ευθύνη.

Γι’ αυτό ξεκίνησε η ιδέα να παίξουμε στο εξωτερικό. Κατατέθηκε αίτημα στην Κύπρο, στην Αγγλία, ακόμη και στην Αυστραλία. Κατατέθηκε αίτημα στη Ρουμανία και την Αλβανία. Στο τέλος, ο Δήμαρχος του Βόλου αποδέχθηκε να γίνει ο τελικός στην πόλη, αλλά χωρίς φιλάθλους.»

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήταν μια δύσκολη, περίεργη, απογοητευτική σεζόν. Είμαι ακόμη επηρεασμένος από το τελευταίο αποτέλεσμα (σ.σ.: την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου). Έχω παίξει σε έντεκα τελικούς. Κέρδισα τους επτά, έχασα τους τέσσερις, αλλά αυτός ήταν ο πιο επώδυνος.

Έχασα και με έκλεψαν οι διαιτητές σε κάποιο σημείο, αλλά αυτό που συνέβη εκείνη τη μέρα με πλήγωσε πάρα πολύ. Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσουμε, ήταν ένας αγώνας που θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Δεν τα καταφέραμε γιατί δεν είχαμε το κουράγιο να κερδίσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ατυχία, χάσαμε επτά ή οκτώ σπουδαίες ευκαιρίες.

Δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο, στο τέλος επιβραβεύεται αυτός που είναι δυνατός κι έχει κουράγιο. Δεν είχαμε κουράγιο.

Πονάει όταν μπορείς να κερδίσεις ένα τρόπαιο, αλλά δεν τα καταφέρνεις. Κάποια ίχνη μένουν ακόμη μέσα σου. Οι μέρες περνούν, η ενόχληση θα είναι όλο και λιγότερη, θα προχωρήσεις.

Περιμένουμε τη νέα σεζόν. Στο ποδόσφαιρο, η ζωή κυλά γρήγορα και πρέπει να σκεφτούμε πώς θα είναι τα πράγματα.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς