20.1 C
Athens

Ο σπουδαίος Γκος έδειξε ξανά την κλάση του στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο δύσκολο στόχο

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα και στις βαλίτσες του έχει το πολυπόθητο μπρέικ που ήταν και ο πρώτος – και διόλου εύκολος – στόχος στη Βαρκελώνη σε μια έδρα που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές φέτος.

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου ήταν κομβική σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ δεν βρέθηκε στα συνήθη στάνταρ του, φανερά επηρεασμένος από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση τις τελευταίες μέρες.

Οι Ερυθρόλευκοι κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους στο ΣΕΦ όπου ο αρχηγός τους θα είναι παρόντας και στο κατάμεστο από 12.500 φίλους τους φαληρικό γήπεδο, θέλουν να κάνουν το 2/2 για να βρεθούν στο Final Four του Βερολίνου αφήνοντας εκτός την Μπαρτσελόνα.

Το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού στα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Η ποιότητα του Αμερικανού και πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ είναι αδιαμφισβήτητη και κόντρα στην Μπαρτσελόνα πρόσθεσε δύο πολύ μεγάλες εμφανίσεις στο ενεργητικό της δεύτερης θητείας του στα ερυθρόλευκα.

 

Έπαιξε 22’30” (συνολικά 45′) και μέτρησε κατά μέσο όρο 12,5 πόντους (5/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές), πήρε πρωτοβουλίες στο παρκέ και οι περισσότερες αποφάσεις του σε εκτέλεση και δημιουργία (5 ασίστ) ήταν εξαιρετικές παρότι η πίεση που του ασκήθηκε ήταν μεγάλη.

Για παράδειγμα, στο Game 2 της Παρασκευής, ο Γκος πήρε επ’ ώμου τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο με 8 συνεχόμενους δικούς του πόντους (για λίγο αστόχησε στο λέι απ που θα έκλεινε τη διαφορά στο -1 στο 30′) και έδωσε το σύνθημα για την απόλυτη επιστροφή των Πειραιωτών που μέχρι εκείνη τη στιγμή πλήρωναν την κακή πρώτη περίοδο.

Για… κακή του τύχη, η διαιτητική τριάδα αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων αφού με την έναρξη της 4ης περιόδου (μετά από 30″) του σφυρίχτηκε ανύπαρκτο τρίτο φάουλ και δέχθηκε και τεχνική ποινή με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στον πάγκο προσωρινά με τέσσερα φάουλ.

Σε μια τόσο κλειστή αναμέτρηση και με εκείνον να είναι ο καλύτερος περιφερειακός του Ολυμπιακού, οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν να πάρουν σωστές αποφάσεις ως το φινάλε, υπήρχε και έλλειμμα ενέργειας με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα με δύο μεγάλα σουτ του Αμπρίνες και του Πάρκερ ουσιαστικά να κάνει το 1-1.

Οι Ερυθρόλευκοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους αφού διαθέτουν την έδρα ωστόσο το πλέον σημαντικό είναι πως σε πρώτη φάση πέτυχαν τον αρχικό στόχο και βλέπουν έναν παίκτη-κλειδί όπως ο Γκος να βγαίνει μπροστά και να δείχνει ξανά τη μεγάλη του κλάση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς