23.2 C
Athens

Στο πλευρό του Δ. Χατζηγεωργίου ο ΠΣΑΤ: «Χουλιγκάνοι του Περιστερίου τού επιτέθηκαν χωρίς να δώσει δικαιώματα»

Ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, του αθλητικού προϊστάμενου της ΕΡΤ, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) για το «πέσιμο» οπαδών και το φραστικό επεισόδιο στο Περιστέρι.

 

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου απέφυγε να μεταφράσει το σημείο στις δηλώσεις του Φρανσίσκο στην ΕΡΤ όπου ο Γάλλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Παλεύουμε κόντρα στους διαιτητές». Κάτι που προφανώς είναι αντιδεοντολογικό και για το οποίο θα έπρεπε να κληθεί για εξηγήσεις από τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα (ΕΣΗΕΑ, ΠΣΑΤ).

 

Καλώς ο ΠΣΑΤ ως συνδικαλιστικό όργανο προσπαθεί να προστατεύσει ένα μέλος του συνδέσμου, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά, η οποία σχετίζεται με την «πλημμελή» και την απαράδεκτη λογοκρισία του κ. Χατζηγεωργίου σε μια πολύ σοβαρή δήλωση που έκανε ο παίκτης του Περιστερίου, Φρανσίσκο, μιλώντας για Παναθηναϊκό και διαιτησία. Μάλιστα, το συγκεκριμένο απόσπασμα της δήλωσης κόπηκε κι από την εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος άνθρωπος στο αμέσως προηγούμενο ματς των δύο ομάδων που διεξήχθη στο Περιστέρι υποστήριξε: «Δεν κάνω μετάδοση, κάνω πολιτική», το οποίο από μόνο του είναι λόγος να κληθεί από τα αρμόδια όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε στο Περιστέρι από οπαδούς των γηπεδούχων ο συνάδελφος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διευθυντής της Αθλητικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ, την ώρα της άσκησης των καθηκόντων του. Και συγκεκριμένα μετά το τέλος της μετάδοσης του αγώνα μπάσκετ Περιστερίου-Παναθηναϊκού και την ώρα που έπαιρνε δηλώσεις.

Περίπου 10-15 οπαδοί, χωρίς ο συνάδελφος να έχει δώσει… δικαιώματα με την δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα, μπήκαν ανενόχλητοι μέσα στο γήπεδο τον απείλησαν και του επιτέθηκαν λεκτικά.

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ καταδικάζει την επίθεση και εκφράζει την απορία του πώς έφθασαν αυτοί οι χουλιγκάνοι τόσο άνετα δίπλα στον σχολιαστή της ΕΡΤ. Απαιτούμε από τις αστυνομικές, δικαστικές και αθλητικές αρχές την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και άμεσα τη λήψη μέτρων για την προστασία των αθλητικών συντακτών από κάθε λογής… οπαδούς και χουλιγκάνους, στους οποίους οι αρμόδιοι δίνουν την ευχέρεια να κάνουν… περίπατο στο κέντρο του γήπέδου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στέκεται στο πλευρό του Δημήτρη Χατζηγεωργίου και φυσικά θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης. Δεν πρόκειται να ανεχθεί να μπει ο φάκελος στο αρχείο, όπως συνηθίζεται. Η ατιμωρησία τέλος.

Από τον ΠΣΑΤ»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς