23.3 C
Athens

Ο Αϊζέια Κάνααν και το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός

Ο Αμερικανός άσος είναι όπως ο τοξοβόλος στο γνωστό βιβλίο του Πάουλο Κοέλιο και το ταξίδι του στον Πειραιά έχει αναδείξει την πλευρά του εαυτού του που τον έφτασε μια ανάσα από την κορυφή της Ευρώπης: Η πρόθεση Μπαρτζώκα για το μέλλον του Κάνααν στην Ελλάδα και το ξεκάθαρο θέλω του 32χρονου πόιντ γκαρντ

Ένας Αμερικανός που δεν άργησε να νιώσει… Πειραιώτης και να κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν γρήγορα τον Ντόρσεϊ.

Αυτός είναι ο Αϊζέια Κάνααν, που ακόμα δεν γνωρίζει αν θα αγωνίζεται με τα χρώματα των Ερυθρολεύκων και τη νέα σεζόν, με τον ίδιο να δηλώνει μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague ότι δεν είναι δική του απόφαση.

Κάνααν: Έδειξα τι είμαι ικανός να κάνω, δεν είναι απόφαση μου το αν συνεχίσω στην ομάδα

Τα δεδομένα για το μέλλον του στον Πειραιά δίνουν και παίρνουν αλλά ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις Ολυμπιακού και Μπαρτζώκα για τον Αμερικανό, με τον Έλληνα προπονητή πάντως να τον έχει σε υψηλή εκτίμηση.

Θυμίζουμε ότι ο τελικός της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Ρεάλ, όπου ο Κάνααν ήταν ξανά εξαιρετικός από την περιφέρεια – κι όχι μόνο – μπορεί να ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs της Basket League.

 

Βέβαια, αυτή η απόφαση του τεχνικού επιτελείου των Πειραιωτών δεν δείχνει από μόνη της το μέλλον. Η μεγάλη εικόνα διαφέρει από την τωρινή που θέλει τον Κάνααν έκτος ομάδας, στις κερκίδες. Η εισήγηση του Μπαρτζώκα, ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα, είναι θετική, ενώ και ο παίκτης δείχνει χαρούμενος στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Το αγωνιστικό ξέσπασμα του Κάνααν έχει εξήγηση

Ασχέτως από το αν τελικά μείνει ή όχι στον Ολυμπιακό, η αλήθεια για τον Κάνααν είναι μία και δεν αλλάζει.

Με τον χαρακτήρα, την αγωνιστικότητα και τη σταθερότητα στην απόδοσή του κέρδισε τους πάντες, έφτιαξε κι άλλο το όνομά του στην Ευρώπη και όπως πολλάκις έχει δηλώσει είναι ευγνώμων που αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα. Το δείχνει στο παρκέ, εκτός γηπέδων, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πάντα τον συνοδεύει ένα πλατύ χαμόγελο, μαζί με την πορτοκαλί μπάλα. Αυτή ήταν που τον κράτησε στα δύσκολα, τού στάθηκε όσο λίγοι, τού έδωσε όραμα, τον κράτησε προσγειωμένο στη γη. Κι ας λένε οι άλλοι ότι “πρόκειται για μερικά κομμάτια βαμβάκι”, σε περιπτώσεις σαν του Κάνααν αυτή η λογική καταρρίπτεται.

Στο γνωστό best seller του Πάουλο Κοέλιο “Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός” ο ήρωας είναι ένας τοξοβόλος που δεν νοιάζεται τόσο για το πού θα καταλήξει η βολή, όσο για την πορεία που θα διαγράψει. Πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν σε δικαιώνει, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσεις ξανά και ξανά. Κάθε βολή, κάθε λάθος, μια νέα αρχή. Αυτό είναι και το μότο του Κάνααν. Όσες φορές πέσω, τόσες θα σηκωθώ. Θα είμαι εκεί για να βοηθήσω τον διπλανό μου, ακόμα κι αν το προσωπικό μου όφελος αγνοείται.

Ένας γνήσιος πολεμιστής του φωτός, που αρνείται να παραμείνει στάσιμος όταν ο χρόνος περνά από δίπλα του πιο γρήγορα κι από την τελευταία επίθεση στον τελικό της περασμένης Κυριακής. Το σουτ του Σλούκα βγήκε έξω, αυτά του Κάνααν στην κρίσιμη τρίτη περίοδο βρήκαν διχτάκι, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε αλλά αν ακολουθήσει τη λογική του πολεμιστή του φωτός, θα έχει ξανά την ευκαιρία του.

Όσοι παραπάνω Κάνααν, τόσο το καλύτερο για την καλοκουρδισμένη μηχανή του Μπαρτζώκα που αρνείται να πάει με την πεπατημένη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς