17.2 C
Athens

Ο Κορδόν, ο Εμπαπέ και η απόφαση για τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού με το πλούσιο βιογραφικό και τις σπουδαίες μεταγραφές, η κομβική παρέμβαση Μαρινάκη και η απόφαση για τον επόμενο προπονητή των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Αντόνιο Κορδόν, με τον πολύπειρο Ισπανό τεχνικό διευθυντή να ανακοινώνεται από τους Πειραιώτες εντός της ημέρας (22/5) και να πιάνει άμεσα δουλειά τόσο για το ξεκαθάρισμα του ερυθρόλευκου ρόστερ όσο και για το φλέγον ζήτημα του επόμενου προπονητή.

Η συμφωνία με τον Κορδόν μόνο εύκολη δεν ήταν από πλευράς Ολυμπιακού, αν αναλογιστεί κανείς ότι το όνομά του «έπαιζε» για ομάδες-γίγαντες της Ευρώπης όπως η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια. Τελικώς, ο ίδιος πείστηκε από το πλάνο των Ερυθρολεύκων και κυρίως από την στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έδειξε από την αρχή πόσο τον θέλει για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Αντόνιο Κορδόν, ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει τον Ολυμπιακό ξανά στο σωστό δρόμο

Το βιογραφικό του Κορδόν δείχνει πολλά για την πορεία του στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Μπέτις σταθερά στις ισχυρές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου από το 2020 μέχρι τον χειμώνα του 2023, ενώ το ίδιο πετυχημένη δουλειά έκανε σε Βιγιαρεάλ και Μονακό που προηγήθηκαν.

Μάλιστα, αυτός ήταν που επέμενε για τις μεταγραφές των Κιλιάν Εμπαπέ και Μπερνάντο Σίλβα από την περίοδο που εργαζόταν στους Μονεγάσκους και στο σήμερα μπορεί να περηφανεύεται γι’ αυτές του τις επιλογές, βλέποντας τον Γάλλο αστέρα να αποτελεί το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τον Πορτογάλο το αγαπημένο παιδί του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Κορδόν βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της Κυριακής (21/5) και μετά τις ανακοινώσεις θα τρέξει άμεσα το θέμα του προπονητή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του ορισμένες δελεαστικές περιπτώσεις από το πάνω ράφι και μένουν μόνο οι τελικές αποφάσεις, πάντα σε συνεννόηση με τη διοίκηση των Ερυθρολεύκων.

Υ.Γ.: Αναφορικά με το μέλλον του Ζοσέ Ανιγκό στην ομάδα, ο Γάλλος μάλλον θα συνεχίσει ως υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, διατηρώντας τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς