18.8 C
Athens

Αντόνιο Κορδόν, ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει τον Ολυμπιακό ξανά στο σωστό δρόμο

Ο πολύπειρος Ισπανός τεχνικός διευθυντής αποτελεί μια επιλογή από το πάνω ράφι για τον Ολυμπιακό, με το βιογραφικό του να δείχνει ότι ξέρει να λειτουργεί υπό πίεση σε μεγάλες ομάδες: Οι προχωρημένες επαφές με τον Β. Μαρινάκη και η τελική απόφαση

Η σεζόν ολοκληρώθηκε εχθές και για τον Ολυμπιακό, με τη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 0-1 και την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος. Θέση που θα οδηγήσει στο Europa League της νέας περιόδου αν φυσικά η ΑΕΚ κερδίσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος τον Δικέφαλο.

Ωστόσο ανεξαρτήτου αποτελέσματος, όλα δείχνουν ότι στον Πειραιά καταστρώνονται ήδη τα πλάνα για την ομάδα της επόμενης σεζόν με τις διεργασίες να είναι στα «κόκκινα». Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή το όνομα που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο είναι αυτό του Ισπανού Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και ταξίδι στην Ελλάδα για να μιλήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στο εξωτερικό. 

Η τελική του απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στα επόμενα 24ωρα ωστόσο αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται για μια κίνηση που με την εμπειρία του μπορεί να ανεβάσει ξανά επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Ανιγκό: Ο κ. Μαρινάκης έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να είναι επιτυχημένη η νέα σεζόν

Τελευταία δουλειά του 59χρονου ήταν στην ομάδα της Μπέτις από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, το όνομα του παίζει για τη θέση του τεχνικού διευθυντή τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Σεβίλλη.

Ο Κορδόν έχει περάσει μεταξύ άλλων από τις Μονακό (την περίοδο 2016-17) το Εκουαδόρ (για πέντε μήνες το 2020), την Ιταλία (Πάρμα) και την Κίνα (Λιφάν).

Το όνομά του μαθεύτηκε περισσότερο στον κόσμο του ποδοσφαίρου με την πολυετή παρουσία του στην Βιγιαρεάλ όπου παρουσίασε σπουδαία δουλειά (από το 1999 έως το 2016), ενώ θεωρείται από τους κύριους λόγους της επιτυχημένης πορείας της Μπέτις στην οποία βρέθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Με λίγα λόγια, ο κατάλληλος άνθρωπος για να στελεχώσει μια θέση στην οποία ο Ολυμπιακός πονά από τη φυγή του Μοντέστο και μετά…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς