20.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-5: Οι Ερυθρόλευκες γοργόνες κατέκτησαν το 10ο σερί πρωτάθλημα!

301 τίτλοι στα ομαδικά σπορ και η καταμέτρηση... συνεχίζεται! Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής για 14η φορά στην ιστορία του στο πόλο Γυναικών και επιβεβαίωσε ξανά πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο νερό

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής στην Α1 πόλο Γυναικών! Οι ερυθρόλευκες γοργόνες του Αλεξάνταρ Τσίριτς επικράτησαν για τρίτη διαδοχική φορά της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο και κατέκτησαν το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και 10ο διαδοχικό για να διευρύνουν περαιτέρω την εγχώρια κυριαρχία τους.

Παράλληλα, ο σύλλογος έσπασε το φράγμα των 300 τίτλων στα ομαδικά αθλήματα (τους έπιασε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο πόλο Ανδρών) και έφτασε τους 301 βάζοντας πλώρη για τους επόμενους και ευελπιστώντας ο επόμενος να είναι το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ στο κατακόκκινο Κάουνας την Κυριακή (21/5).

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς έκλεισε τη σεζόν με 4ο διαδοχικό νταμπλ και μια υποδειγματική εμφάνιση στον Πειραιά στον 3ο τελικό με τη Βουλιαγμένη που δεν είχε δυνάμεις να διεκδικήσει κάτι απέναντι στις πρωταθλήτριες.

Η σεμιναριακή άμυνα η αποτελεσματικότητα στην επίθεση έδωσαν εξ αρχής το προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό που προηγήθηκε στο ημίχρονο με 6-2 και έκανε διαχείριση για να πανηγυρίσει στο τέλος τον τίτλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 10-5

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-0, 3-2, 2-1, 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 1, Κουρεμέτη, Ράιτ 2, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς