21 C
Athens

Ο Ολυμπιακός ξανά βασιλιάς της πισίνας: 37ο πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών και… 300άρα στο σύνολο!

Ο ανίκητος Ολυμπιακός βούλιαξε και τη Βουλιαγμένη για να κατακτήσει το 11ο σερί πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών και να φτάσει συνολικά τους 300 τίτλους σε όλα τα ομαδικά σπορ!

Ο Ποσειδώνας του ελληνικού αθλητισμού!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που δεν έχει αντίπαλο ούτε στο νερό και μετά το 3-0 επί της Βουλιαγμένης κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα στο πόλο: 11ο διαδοχικό, 37ο συνολικά, 21ο νταμπλ και συνολικά 300 τίτλοι σε όλα τα ομαδικά σπορ… Ποιος να συγκριθεί μαζί του!

Μάλιστα, αυτό ήταν το 23ο πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών στα 25 τελευταία χρόνια, αριθμοί που συγκρίνονται μόνο με αυτούς του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου.

Oι καταιγιστικοί ναι ανίκητοι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 11-7 του μαχητικού ΝΟΒ, που το πάλεψε για δύο οκτάλεπτα αλλά μετά ξέμεινε από δυνάμεις και εύλογα υπέκυψε στην ανωτερότητα των Πειραιωτών που συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στις ελληνικές – κι όχι μόνο – πισίνες.

Πλέον η προσοχή για τους νταμπλούχους Ελλάδας στρέφεται στο Final-8 του LEN Champions League που ξεκινά στις 31 Μαΐου.

Πρωταγωνιστές στον τρίτο τελικό για την ομαδάρα του Μιλάνοβιτς οι Βάμος, Παπαναστασίου και Δερβίσης που τράβηξαν ξανά το κουπί επιθετικά, ενώ για άλλη μια φορά η γρανιτένια ερυθρόλευκη άμυνα άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας σε ένα Παπαστράτειο με αρκετό κόσμο στις κερκίδες και έντονο παλμό για τον 300ό τίτλο στην ιστορία του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα.

Ασύλληπτο ή απλώς… Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-7

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-1, 4-0, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς