23.2 C
Athens

Ανιγκό: Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε απαντήσεις, διαιτητικά ο Ολυμπιακός αδικήθηκε φέτος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε πως η ομάδα του θέλει να δίνει απαντήσεις και υπογράμμισε πως φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη και οι Ερυθρόλευκοι αδικήθηκαν από τους διαιτητές

Ο Ζοζέ Ανιγκό χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας πάντως πως η ομάδα του πάντα προσπαθούσε στο γήπεδο να δώσει τις απαντήσεις της. Ο Γάλλος προπονητής εστίασε μεταξύ άλλων ξανά στο κομμάτι της διαιτησίας μέσα στη σεζόν.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Ρέαμπτσιουκ αποτελείωσε τους Πράσινους στο άδειο Καραϊσκάκη

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη με τον Παναθηναϊκό που ήταν μέσα στα πολύ καλά ματς και το ότι ίσως οι παίκτες του Ολυμπιακού αδίκησαν τους εαυτούς τους: «Γενικά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν είναι ισορροπημένα και δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Υπήρξαν φορές που η ομάδα αδικήθηκε ως προς τη διαιτησία και κάποια πέναλτι. Φερθήκαμε όμως σαν επαγγελματίες. Πάντα προσπαθούμε να παίζουμε σαν επαγγελματίες. Δεν μπορείς να μιλήσεις πάντα για σταθερότητα. Η χρονιά ήταν δύσκολη αλλά πάντα προσπαθούσαμε να δώσουμε απαντήσεις».

Για το γιατί ο Ολυμπιακός δεν πίεσε τόσο εξαρχής και η χρησιμοποίηση του Ραμόν ως εξτρέμ: «Η απάντηση είναι απλή. Το πιο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε χώρους. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Όσο για την κούραση ή την καταπόνηση των παικτών του Παναθηναϊκού και εμείς είχαμε κούραση. Όλοι παίζουν με καταπόνηση. Για τον Ραμόν θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά του και θέλαμε να βοηθήσουμε τον Όλεγκ γιατί είχε τρέξει πιο πολύ και είχε κουραστεί».

Για τα διαφορετικά σχήματα επί των ημερών του και εάν ταιριάζει πιο πολύ το 4-3-3: «Στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Δεν δεχθήκαμε γκολ με την ΑΕΚ και σήμερα νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Στο ποδόσφαιρο έχει σημασία η νίκη. Δεν έχει σημασία το σύστημα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Είχαμε να το κάνουμε από τον Μάιο από το 2021 να σας το θυμίσω».

Για τις επισημάνσεις του Γιοβάνοβιτς για τον κορωνοϊό: «Όλες οι ομάδες στα πλέι οφ έβγαλαν κούραση. Στο τέλος όλες οι ομάδες είναι φορτισμένες, βγάζουν κόπωση και βγάζουν και προβλήματα. Δεν μου αρέσει να σχολιάζω άλλους προπονητές. Ο καθένας μπορεί να πει ότι θεωρεί και σκέφτεται. Αυτό που μετράει είναι πως ο Παναθηναϊκός δε νίκησε αυτό το ντέρμπι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς