19.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Ο Ρέαμπτσιουκ αποτελείωσε τους Πράσινους στο άδειο Καραϊσκάκη (hls)

Ο εξαιρετικός Ολυμπιακός δάγκωνε στο άδειο Καραϊσκάκη και ο Ρέαμπτσιουκ εκτέλεσε τους Πράσινους που ουσιαστικά τέθηκαν νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Πολλές φορές στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός άξιζε νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και δεν τη βρήκε. Στη Λεωφόρο ένα πέναλτι-εφεύρεση στις καθυστερήσεις και στο Καραϊσκάκη η αναποτελεσματικότητα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε στοίχισαν πολύτιμους βαθμούς στους ανώτερους Ερυθρόλευκους.

Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ βρήκε όμως τον Ολυμπιακό να παίρνει επιτέλους τη νίκη (1-0) που άξιζε πέρα για πέρα σε ακόμα ένα φετινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η συγκεκριμένη ήττα ασφαλώς είναι αυτή που πονάει περισσότερο από κάθε άλλη τους Πράσινους αφού ουσιαστικά σήμανε το τέλος – κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό – στα όνειρα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μόνο σενάριο που τον θέλει πλέον να κατακτά τον τίτλο είναι να ηττηθεί η ΑΕΚ στην έδρα της την τελευταία αγωνιστική από τον αδιάφορο – εδώ και πάρα πολύ καιρό – Βόλο και ταυτόχρονα εκείνος να κερδίσει τον Άρη στη Λεωφόρο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά σφράγισε την 3η θέση και το εισιτήριο του Europa League αν φυσικά δεν κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο.

Η εικόνα της ομάδας του Ζοζέ Ανιγκό ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς από τον φετινό Ολυμπιακό στα περισσότερα εντός έδρας ντέρμπι του, έστω κι αν έδινε αυτή τη μάχη σε άδειο γήπεδο λόγω τιμωρίας.

Οι Ερυθρόλευκοι με διάταξη 4-3-3 κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, δεν απειλήθηκαν καν στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν να έχουν βρει και γκολ αν είχαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και καλύτερο υπολογισμό στην τελική προσπάθεια.

Μπιέλ και Χουάνγκ δημιούργησαν τις περισσότερες επικίνδυνες στιγμές για τους γηπεδούχους που ανέβασαν περισσότερο στροφές στο δεύτερο μέρος.

Ο Ρέαμπτσιουκ αστόχησε στο 49′ ενώ στο 50′ ο Ελ Αραμπί (αντικατέστησε στο ημίχρονο τον ζαλισμένο Μπακαμπού) συνεργάστηκε με τον Εμβιλά που έπιασε το σουτ και σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η πρώτη καλή στιγμή των Πράσινων ήρθε στο 60′ με το πλασέ του Τσέριν να κοντράρει από πλεονεκτική θέση και να φεύγει κόρνερ, με τον Ολυμπιακό στο 68′ να κάνει το 1-0 με το οποίο φλέρταρε για ώρα (στο 64′ ο Φορτούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν έπιασε καλά το πλασέ κι η μπάλα έφυγε άουτ).

Ο Φορτούνης κουβάλησε κάθετα την μπάλα κι άνοιξε δεξιά στον Ροντινέι την κατάλληλη στιγμή. Ο Βραζιλιάνος γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρέαμπτσιουκ που είχε κάνει κίνηση στην περιοχή, ο Μολδαβός πλάσαρε κι έκανε το 1-0.

Εκεί τελείωσαν όλα παρότι στο 72′ ο Μπερνάρ είχε δοκάρι για τους Πράσινους. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με το τακουνάκι του Βρουσάι αλλά ο Μπρινιόλι απομάκρυνε και στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν και κράτησαν το αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας το ματς με δέκα παίκτες (ο Ραμόν αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 94′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 68′ Ρέαμπτσιουκ

Διαιτητής: Μπριχ (ΓΕΡ)

Κόκκινη: 90+4′ Ραμόν

Κίτρινες: Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου / Μάγκνουσον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75′ Κασάμι), Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Φορτούνης (75′ Ραμόν), Μπακαμπού (46′ λ. τρ. Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (73′ Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σάρλια, Χουάνκαρ (78′ Πούχατς), Πέρεθ (73′ Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (67′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς