17.6 C
Athens

Νάπολι – Σαλερνιτάνα 1-1: Party pooper ο Ντιά, η στέψη πήρε μερικές μέρες αναβολή (vid)

Τι είναι λίγα 24ωρα μπροστά σε 33 χρόνια; Ο Ντιά σόκαρε τη Νάπολι στο 84' και στέρησε από τους φίλους της τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Scudetto μετά από το 1990

Η Νάπολι περιμένει 33 ολόκληρα χρόνια για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Scudetto. Έξι στροφές πριν το τέλος της Serie A, η εκπληκτική ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρέθηκε λίγα λεπτά μακριά από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά η Σαλερνιτάνα είχε διαφορετική άποψη καθώς απέσπασε βαθμό (1-1) στο «Εστάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς τόσο στους δρόμους της Νάπολης όσο και στις εξέδρες ειδικά από τη στιγμή που άπαντες γνώριζαν (μετά την ήττα της Λάτσιο από την Ίντερ) πως με νίκη το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος θα έπαιρνε σάρκα και οστά.

Δεν συνέβη αυτό γιατί στο 84ο λεπτό ο Μπουλαγιέ Ντιά με το 12ο του γκολ στη σεζόν ισοφάρισε και διατήρησε αήττητη για 9ο σερί ματς την ομάδα του Σαλέρνο, οδηγώντας σε… παράταση τη στέψη της Νάπολι, η οποία περιμένει να δει πρώτα τι θα κάνει την Τετάρτη η Λάτσιο απέναντι στη Σασουόλο.

 

Οι Ναπολιτάνοι πολιόρκησαν σε όλο το πρώτο μέρος την εστία του Οτσόα με συντριπτική κατοχή μπάλας αλλά ο Μεξικανός δεν τους επέτρεπε να προκαλέσουν… σεισμό με ένα γκολ.

Η λύση βρέθηκε στο 72ο λεπτό όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ρασπαντόρι που πέρασε ως αλλαγή νωρίτερα, ο Ολιβέρα έπιασε καρφωτή κεφαλιά και προκάλεσε πανζουρλισμό στις εξέδρες για να αρχίσουν πια όλοι να μετρούν αντίστροφα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Κι όμως βρέθηκε κάποιος να χαλάσει τη γιορτή. Στο 84ο λεπτό ο Ντιά από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια αποφεύγοντας τον Όσιμεν, πάτησε στην περιοχή και δοκίμασε το φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Μέρετ για να σιγήσει το γήπεδο.

 

Η κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει, με τον Οτσόα να ξαναπιάνει δουλειά και να σταματά τον Ρασπαντόρι, τον Κβαρατσχέλια και τον Όσιμεν για να διατηρήσει το 1-1 ως το τέλος και μαζί με τον Ντιά να χαλάσουν το πάρτι και να φέρουν αναβολή στη στέψη των Ναπολιτάνων.

Εδώ που τα λέμε, μπροστά σε 33 χρόνια αναμονής, τι είναι μερικές μέρες ακόμα;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28/4

Λέτσε – Ουντινέζε 1-0 (62′ πεν. Στρεφέτσα)

 

Σπέτσια – Μόντσα 0-2 (21′ Τσουρία, 90+3′ Αουγκούστο)

 

Σάββατο 29/4

Ρόμα – Μίλαν 1-1 (90+4′ Έιμπραχαμ / 90+7′ Σαλεμάκερς)

 

Τορίνο – Αταλάντα 1-2 (75′ Σανάμπρια / 34′ Τζαπακόστα, 88′ Σαπάτα)

 

Κυριακή 30/4

Ίντερ – Λάτσιο 3-1 (78′, 90′ Μαρτίνες, 83′ Γκόζενς / 30′ Άντερσον)

 

Νάπολι – Σαλερνιτάνα 1-1 (62′ Ολιβέρα / 84′ Ντιά)

 

Κρεμονέζε – Βερόνα 1-1 (9′ Οκερέκε / 75′ Βέρντι)

 

Σασουόλο – Έμπολι 2-1 (83′, 90+6′ πεν. Μπεράρντι / 11′ Καμπιάτζι)

 

Φιορεντίνα – Σαμπντόρια (19:00)

Μπολόνια – Γιουβέντους (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς