24.6 C
Athens

Πολύτιμος βαθμός για τη Λαμία, χορταστικό «διπλό» του ΟΦΗ στο Περιστέρι

Χορταστικό παιχνίδι έγινε στο Περιστέρι όπου ο ΟΦΗ επικράτησε του Ατρομήτου με 3-2 σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των play out της Super League και έκανε μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης των play out. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιουσέ (8΄), Μεγιάδο (26΄) και Ντίκο (65΄),  ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Ρομπάιγ (16΄ πεν.) και Βούρος (35΄ αυτογκόλ).

Το σκορ άνοιξαν στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι όταν βγήκαν στην κόντρα, ο Ντίκο πάσαρε στον Ντιουσέ ο οποίος με αριστερό σουτ «έγραψε» το 1-0 για τους κρητικούς.
Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15΄ ο Κλωναρίδης έκανε τη σέντρα η μπάλα βρήκε το χέρι του Διαμαντή και ο διαιητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρομπάιγ που ισοφάρισε σε 1-1 στο 16′.

Στο 26΄ ο ΟΦΗ πήρε εκ νέου το προβάδισμα όταν ο Γιαννιώτης έκανε λάθος πάσα στον Μεγιάδο ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έκανε το 2-1. Ο Ατρόμητος όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35΄ όταν μετά από όμορφη συνεργασία ο Έντερ έκανε το γύρισμα και ο Βούρος στην προσπάθειά του να απομακρύνει πέτυχε αυτογκόλ.

Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και ο αγώνας διεκόπη για λίγο στο 57΄ με οπαδούς και παίκτες να τιμούν τη μνήμη του πρώην παίκτη των Περιστεριωτών, Τσιμάνγκα. Ο επιθετικός από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφυγε από τη ζωή στις 30 Απριλίου του 1995 όταν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Πανελευσινιακός-Ατρόμητος στο γήπεδο Ελευσίνας για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, σε διεκδίκηση της μπάλας χτυπήθηκε στην καρωτίδα με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ πάντως ήταν ορεξάτος και στο 65΄ ο Μεγιάδο βρήκε τον Λάρσον ο οποίος σέντραρε στον Ντίκο και ο τελευταίςο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-2 για τους κρητικούς που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΦΗ 2-3

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Μαυρομάτης, Αγκιμπού – Μπάκιτς, Λάρσον, Μεγιάδο

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Μαυρομάτης, Έντερ (83΄ Οικονομίδης), Αγκιμπού (90΄ Κιάρτανσον), Έρλινγκμαρκ (71΄ Φρίντγιονσον), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (71΄ Τσαβίδας), Ρομπάιγ (90΄ Τζοβάρας).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (83΄ Περέα), Μπάκιτς (76΄ Νέιρα), Φελίπε Λουίς, Ντίκο (76΄ Μοσκέρα).

Πολύτιμος βαθμός για την παθητική Λαμία στην Τρίπολη

Δείχνοντας απόλυτη προσήλωση στα αμυντικά της καθήκοντα αλλά και την παραμικρή διάθεση να επιτεθεί και να απειλήσει την εστία των Αρκάδων, η Λαμία πήρε πολύτιμο βαθμό που τη διατήρησε στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά υποτονικό με τους γηπεδούχους να έχουν δυο καλές ευκαιρίες στο 30΄ με τον Κρέσπι και στο 39΄ με υον Ιγκλέσιας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά η Λαμία ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά σε ένα τέρμα όταν στο 71΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σλίβκα, ο Μεντίνα πήρε την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιγτσή. Ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78΄ για ένα τέρμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κοσέλεφ έδιωξε αλλά ο Μπαράλες πήρε την μπάλα και σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ 0-0

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Μουναφο – Μεντίνα, Μανούσος

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπαρτόλο (76΄ Σίτο), Κρέσπι, Τιλίκα, Μπαράλες (90΄ Κωστέας).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Σλίβκα (87΄ Μπεχαράνο), Τζανδάρης (68΄ Στάνκο), Μαρτίνεθ (68΄ Βασιλαντωνόπουλος), Νούνιες (88΄ Τσούκαλος), Μεντίνα, Βέργος (20΄ Μανούσος).

PLAY OUT: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0
Ατρόμητος – ΟΦΗ 2-3 (16′ πεν. Ρομπάιγ, 35′ αυτ. Βούρας / 8′ Ντιουσέ, 26′ Μεγιάδο, 65′ Ντίκο)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΦΗ 37
Ατρόμητος 34
ΠΑΣ Γιάννινα 30
Παναιτωλικός 30
Αστέρας Τρίπολης 30
Λαμία 27
Ιωνικός 25
Λεβαδειακός 24
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς