19.1 C
Athens

Ιωνικός – ΠΑΣ 0-1: Απόδραση από τη Νίκαια με Μορέιρα και φουλ για παραμονή οι Ηπειρώτες (vid)

Με γκολ του Μορέιρα ο ΠΑΣ πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη στα πλέι άουτ και αύξησε τη διαφορά στους πέντε από τον Ιωνικό που παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε ακόμα μια νίκη προκειμένου να σφραγίσει ουσιαστικά την παραμονή του και να ξεμπερδεύει οριστικά από περιπέτειες. Οι Ηπειρώτες πήραν τρίποντο στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό (0-1) και έφτασαν τους 30 βαθμούς που τους φέρνει στο +5 από τη σωτηρία με δύο αναμετρήσεις να παραμένουν.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήγε την αναμέτρηση σε έναν αργό ρυθμό και παρότι είχε τον έλεγχο δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που έκλεισε καλά τους χώρους και όταν χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο (σουτ του Σεμπά) ο Τσιντώτας ήταν εκεί.

Οι Ηπειρώτες σκόραραν στο 64ο λεπτό σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Χουτεσιώτη. Ο Πήλιος έπιασε το σουτ, ο τερματοφύλακας του Ιωνικού απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Μορέιρα πλάσαρε από κοντά για το 0-1.

 

Το γκολ διαφοροποίησε τα δεδομένα, με τον ρυθμό να ανοίγει και τον Τζίμα να αγγίζει μετά από μόλις ένα λεπτό το 0-2 όμως το σουτ του ήταν άστοχο.

Ο Ιωνικός απείλησε με τον Κάνιας που ανάγκασε τον Αθανασίου να διώξει σε κόρνερ (ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αντικατέστησε τον Τσιντώτα που τραυματίστηκε) κι ακολούθησαν τα σουτ του Ελευθεριάδη και του Μάντζη.

Ο Ρομαό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με σέντρα-σουτ στο 87′ και στις καθυστερήσεις οι Ηπειρώτες άντεξαν στην πίεση για να πανηγυρίσουν ένα τεράστιο διπλό, μια δεύτερη σερί νίκη στα πλέι άουτ που τους φέρνει αγκαλιά με την παραμονή.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1

Σκόρερ: 64′ Μορέιρα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Νεάπολης

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Ρομαό, Βαλεριάνος, Μύγας / Τζίνο, Λιάσος, Μπάλαν, Παμλίδης, Ροσέρο, Αθανασίου

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76′ Μάνος), Γούλερι (59′ Ελευθεριάδης), Μασάς (71′ Λοβέρα), Μάντζης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας (49′ λ. τρ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα, Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (90+9′ Κόντε)

PLAY OUT: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0

Ατρόμητος – ΟΦΗ 2-3 (16′ πεν. Ρομπάιγ, 35′ αυτ. Βούρας / 8′ Ντιουσέ, 26′ Μεγιάδο, 65′ Ντίκο)

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (64′ Μορέιρα)

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-2 (60′, 90+14′ πεν. Ζοάο Πέντρο / 10′ πεν., 44′ Νίκας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΦΗ 37

Ατρόμητος 34

ΠΑΣ Γιάννινα 30

Παναιτωλικός 30

Αστέρας Τρίπολης 30

Λαμία 27

Ιωνικός 25

Λεβαδειακός 24

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς