19 C
Athens

Ρεσιτάλ Κουτσιαύτη στο OPEN του Ιβάν Σαββίδη: «Πέναλτι στον Μπακαμπού, λάθος το πέναλτι στον Βίντα, φάουλ πριν το 1-3»

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης έστησε στον τοίχο τον «εκτελεστή» Μάσα μέσα από το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό σε όλες τις καθοριστικές φάσεις της ανεπανάληπτης σφαγής κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός βίωσε μια ανεπανάληπτη σφαγή το βράδυ της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Το παραπάνω δεν αποτελεί κάποια προσωπική υποκειμενική άποψη αλλά ακριβή καταγραφή της πραγματικότητας. Μια πραγματικότητα που δεν θα μπορούσε να αγνοήσει κανένας άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοεκτίμηση.

Κατά την ανάλυση των επίμαχων φάσεων στο OPEN του Ιβάν Σαββίδη, ο Αριστομένης Κουτσιαύτης δεν μάσησε τα λόγια του και έστησε στον τοίχο τον Ιταλό… ελιταρά Ντάβιντε Μάσα. Ο πρώην διαιτητής ούτε λίγο ούτε πολύ δικαίωσε τα σοβαρότατα παράπονα του Ολυμπιακού σε όλες τις καθοριστικές φάσεις, έστω κι αν δεν έκανε αναφορά στη φάση που ο Σιμάνσκι θα έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη.

Ο Κουτσιαύτης ξεκαθάρισε πως υπάρχει πέναλτι στον Μπακαμπού νωρίς στο ματς, ότι δεν υπάρχει παράβαση στο πέναλτι-φάντασμα του Βίντα αλλά και ότι ο Άμραμπατ κάνει καθαρό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του 1-3…

«Ήταν πολύ κακή διαιτησία. Πολλά φάουλ χάθηκαν και οι σημαντικές αποφάσεις ήταν λανθασμένες. Υπάρχουν αποφάσεις εναντίον του Ολυμπιακού».

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο σπρώξιμο του Μπακαμπού:

Υπάρχουν χέρια πίσω στην πλάτη του παίκτη του Ολυμπιακού, τα χέρια απλώνονται, βρίσκονται ακριβώς στην πλάτη, υπάρχει παράβαση που έπρεπε να δοθεί υπέρ του Ολυμπιακού ως πέναλτι. Υπάρχει σπρώξιμο, τα χέρια ξεκινάνε από πίσω και βρίσκονται στην πλάτη του παίκτη του Ολυμπιακού μέχρι και το τέλος.

Για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ:

Σε αυτή τη φάση, δεν ξεκαθαρίζεται αν υπάρχει επαφή. Θεωρώ ότι δεν με πείθει αυτή η απόφαση για πέναλτι. Είναι υπερβολική η απόφαση. Τα χέρια του παίκτη της ΑΕΚ σηκώνονται ψηλά, αυτό συνήθως συμβαίνει όταν προσπαθούμε να εκβιάσουμε μία απόφαση. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική η απόφαση για πέναλτι.

Το πρωτάθλημα ήταν να χαθεί από πέρυσι, αλλά δεν υπήρχε κανείς άλλος να το πάρει

Για τη φάση του 1-3:

«Υπάρχει μία διεκδίκηση. Ο παίκτης της ΑΕΚ παίρνει την μπάλα. Στη διεκδίκηση, ο παίκτης της ΑΕΚ σπρώχνει ξεκάθαρα τον παίκτη του Ολυμπιακού, επομένως υπάρχει ένα ξεκάθαρο φάουλ στην αρχή και θεωρώ ότι θα έπρεπε ο διαιτητής var να καλέσει τον διαιτητή να πάρει πίσω την απόφαση και να δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς