22 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-3: Ιταλός… ελιταράς έβαλε ταφόπλακα στο πιο διεφθάρμενο πρωτάθλημα όλων των εποχών

Εξυγιαντική αλητεία made in Italy στο Καραϊσκάκη, το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα όλων των εποχών θα έχει το τέλος που του αξίζει...

Η αλήθεια είναι πως τα… μηνύματα «εστάλησαν» από την Πέμπτη όταν ο… ελιταράς Ιταλός Μάσα σφύριζε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Άλκμααρ στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Δεν πέρασαν πολλά 24ωρα για να αποδειχθεί πως η αποστολή του Μάσα στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ ήταν πολύ συγκεκριμένη: να μπει οριστικά μια ταφόπλακα στο πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα όλων των εποχών!

 

Η Ένωση έφυγε με το διπλό (1-3) από το Φάληρο σε μια αναμέτρηση που δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για το αγωνιστικό.

Δεν είναι μόνο η καθαρή κόκκινη κάρτα που δεν δίνεται στον Σιμάνσκι στο 38′ για το δολοφονικό μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά (εξέταση από τον VAR είπατε; Ούτε κατά διάνοια).

Ήταν ότι ο Ολυμπιακός έκανε το… λάθος να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Μπακαμπού στο 54ο λεπτό την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Από εκεί και έπειτα διαδραματίστηκαν σκηνές… απείρου κάλλους στο Φάληρο με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δέχονται διαδοχικά μαρκαρίσματα που ήταν για κίτρινες κάρτες και με τον Μάσα να σφυρίζει αδιάφορα και να μη δίνει καν φάουλ. Θέλετε κι άλλο;

Στο 82ο λεπτό με το που ο Βίντα έκανε μια ωραιότατη βουτιά, ο Ιταλός έδειξε αμέσως πέναλτι (χωρίς χρήση VAR φυσικά, elite είναι ο άνθρωπος άλλωστε…) για να γράψει ο Λιβάι Γκαρσία το 1-2.

Τι ακριβώς να πει κανείς με μια τέτοια απόφαση αλλά και με τα όσα διαδραματίστηκαν ακόμα και στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ με το καθαρό επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ (!) που καταλήγει σε… ασίστ για τον Μάνταλο;

Απίστευτα πράγματα με τον Μάσα να λήγει το διαιτητή πριν συμπληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων για να ακολουθήσουν πολύ έντονες αντιδράσεις και επεισόδια με οπαδούς να εισβάλλουν στο χορτάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-3

Σκόρερ: 54′ Μπακαμπού / 7′ Γκατσίνοβιτς, 82′ πεν. Λιβάι Γκαρσία, 90+1′ Μάνταλος

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Μάσα (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Ροντινέι, Φορτούνης / Σιμάνσκι, Πινέδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ροντινέι (84′ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (51′ Βρουσάι), Φορτούνης (84′ Κασάμι), Βαλμπουενά (51′ Μασούρας), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Γιόνσον), Πινέδα (89′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (84′ Πάουλο Φερνάντες), Ελίασον (70′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (84′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς