21.7 C
Athens

Conference: Απίθανη πρόκριση στους «4» για τη Βασιλεία με ανατροπή στην παράταση, η Γουέστ Χαμ σκόρπισε τη Γάνδη (vid)

Μια απίθανη πρόκριση στους «4» του Conference League πανηγύρισε η Βασιλεία με αδιανόητη ανατροπή στην παράταση απέναντι στη Νις (1-2) στη Γαλλία. Οι Ελβετοί έμοιαζαν χαμένοι, αλλά επέστρεψαν από την… κόλαση και πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα!

Ο Λαμπόρντ στο 9′ μετά από κλέψιμο και πάσα του Ράμσεϊ έκανε ωραία ενέργεια κι έπιασε το φαλτσαριστό σουτ για να πετύχει το 1-0 και στη συνέχεια να βάλει δύσκολα στην ελβετική ομάδα η οποία δεν ήταν καθόλου απειλητική ως το 86ο λεπτό.

 

Μια μακρινή εκτέλεση φάουλ (με πολλούς παίκτες να έχουν προωθηθεί στην περιοχή της Νις) κι ένα γύρισμα του Καλαφιόρι στο ύψος της μεγάλης περιοχής έφερε τον Ογκουστίν σε θέση βολής για το 1-1 που οδήγησε το ματς στην παράταση.

 

Εκεί οι Ελβετοί το πίστεψαν και δικαιώθηκαν στο 98′ όταν ο Μάλες γύρισε για τον Άνταμς που από κοντά με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή. O Μπιλάλ Μπραϊμί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ για τους Γάλλους που γνώρισαν σοκαριστικό αποκλεισμό.

 

Η Γουέστ Χαμ επιβεβαίωσε στο Λονδίνο την αγωνιστική ανωτερότητά της απέναντι στη Γάνδη και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επιβλήθηκε με ανατροπή με 4-1 της ομάδας του Φανχάζεμπρουκ για να πάρει την πρόκριση στους «4» του Conference όπου θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ.

Τα Σφυριά είχαν κακή εικόνα στο πρώτο μέρος και δέχθηκαν γκολ από τον Κάιπερς στο 26′, με τον Βέλγο πρώην φορ του Ολυμπιακού να σημειώνει το 6ο του τέρμα στη διοργάνωση και 26ο στη σεζόν με τη Γάνδη.

 

Τα Σφυριά ισοφάρισαν στο 37′ με την κεφαλιά του Αντόνιο και στο δεύτερο μέρος είχαν καθολική υπεροχή για να τελειώσουν το ματς και την πρόκριση ως το 63′ με άλλα τρία γκολ.

Ο Πακετά ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 55′ και πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο Ράις έκανε στο 58′ το 3-1. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αντόνιο να βρει εκ νέου δίχτυα στην αντεπίθεση με το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 4-1.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Φιορεντίνα – Βασιλεία

Γουέστ Χαμ – Άλκμααρ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8» ΣΤΟ CONFERENCE

Φιορεντίνα – Λεχ Πόζναν 2-3 (78′ Σοτίλ, 90+2′ Καστροβίλι / 9′ Σούσα, 64′ πεν. Βέλντε, 69′ Σόμπιετς) [Συνολικό σκορ: 6-4]

 

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 2-0 (5′, 13′ Παυλίδης), 4-1 πεν. [Συνολικό σκορ: 2-2]

 

Γουέστ Χαμ – Γάνδη 4-1 (37′, 63′ Αντόνιο, 55′ πεν. Πακετά, 58′ Ράις / 26′ Κάιπερς) [Συνολικό σκορ: 5-2]

 

Νις – Βασιλεία 1-2 παρ. (9′ Λαμπόρντ / 86′ Ογκουστίν, 98′ Άνταμς) [Συνολικό σκορ: 3-4]

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς