17.3 C
Athens

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 2-0 (4-1 πεν.): Δικαιότατη πρόκριση στα ημιτελικά για την ομάδα των Χατζηδιάκου, Παυλίδη (vid)

Ιστορία έγραψε η Άλκμααρ του Παντελή Χατζηδιάκου (βασικός) και του Βαγγέλη Παυλίδη που πανηγύρισε την πρόκριση στους «4» του Conference έπειτα από την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Άντερλεχτ, με τους Βέλγους να παρουσιάζουν πολύ κακή εικόνα και να μένουν εκτός συνέχειας.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μέσα στα πρώτα 13′ βρήκε δύο γκολ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) για να δώσει τεράστιο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το αυστηρό πέναλτι που σφύριξε ο Νταβίντε Μάσα (ο Ιταλός διαιτητής elite που επιλέχθηκε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ) σηκώνει πολλή συζήτηση. Ο Ιταλός έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Κέρκεζ από τον Μουρίγιο στο όριο της μεγάλης περιοχής.

 

Στο 13′ ο Παυλίδης σε κενή εστία σκόραρε το 2-0 μετά από ωραίο γύρισμα από τα αριστερά σε μια φάση που η γραμμή του VAR δεν πείθει πως ο ποδοσφαιριστής που πιστώνεται την ασίστ δεν είναι οφσάιντ…

 

Στο δεύτερο μέρος η Άλκμααρ βγήκε χωρίς τον Παυλίδη στο χορτάρι (αποχώρησε λόγω τραυματισμού) αλλά συνέχισε να πιέζει χωρίς να βρει το γκολ, ούτε στην παράταση όπου είχε και δοκάρι και ακυρωθέν γκολ.

Ο Ράιαν απέκρουσε στα πέναλτι τις εκτελέσεις των Βερτόνγκεν και Σαρντελά και ο δρόμος πρόκρισης άνοιξε για τους Ολλανδούς που ευστόχησαν και στις τέσσερις προσπάθειές τους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8» ΣΤΟ CONFERENCE

Φιορεντίνα – Λεχ Πόζναν 2-3 (78′ Σοτίλ, 90+2′ Καστροβίλι / 9′ Σούσα, 64′ πεν. Βέλντε, 69′ Σόμπιετς) [Συνολικό σκορ: 6-4]

 

Άλκμααρ – Άντερλεχτ 2-0 (5′, 13′ Παυλίδης), 4-1 πεν. [Συνολικό σκορ: 2-2]

 

Γουέστ Χαμ – Γάνδη

Νις – Βασιλεία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς