17.8 C
Athens

Μπάγερν: Από την απόλυτη γερμανική πειθαρχία, στην ξαφνική αλλαγή προπονητή και στο επεισόδιο Μανέ – Σανέ

Η νέα μέρα για την Μπάγερν μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι και η ανάγκη για την επιστροφή στη γερμανική πειθαρχία

Η φετινή Μπάγερν Μονάχου δεν θυμίζει σε τίποτα τον οργανισμό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια και η εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη από έναν απλό αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League.

Τα όσα έγιναν στους Βαυαρούς μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι απλά ο καθρέφτης της φετινής χρονιάς. Μέχρι πριν λίγο καιρό μπορεί να μην γινόταν αυτή η συζήτηση, αλλά η Μπάγερν Μονάχου άρχισε να δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά μετά την αιφνίδια απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ήταν το πρώτο σοκ που μοίρασαν οι Βαυαροί τόσο στον κόσμο της ομάδας όσο και σε έναν απλό παρατηρητή, καθώς μπορεί να μην κυλούσαν όλα αρμονικά με τον Γερμανό τεχνικό αλλά σίγουρα ο οργανισμός Μπάγερν δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις.

Τρομερά πράγματα στην Μπάγερν: Ο Μανέ χτύπησε τον Σανέ μετά την ήττα από τη Σίτι

Με τη χρονιά να μπαίνει στο τελικό της κομμάτι και τους πρωταθλητές Γερμανίας να βρίσκονται στα προημιτελικά του Champions League, έχοντας αποκλείσει μάλιστα την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά επίσης και στη 2η θέση του πρωταθλήματος μόλις 2 βαθμούς πίσω από την Ντόρτμουντ, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή.

Από την Μπάγερν υποστήριξαν πως η απόφαση δεν είχε να κάνει τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με τα προβλήματα πειθαρχίας που υπήρχαν στα αποδυτήρια. Όπως αποδείχθηκε πράγματι υπάρχουν προβλήματα πειθαρχίας στους Βαυαρούς, όμως φάνηκε επίσης πως δεν ήταν 100% ευθύνη του Νάγκελσμαν.

Η πειθαρχεία της Μπάγερν που την έχει οδηγήσει σε μεγάλες διακρίσεις τόσα χρόνια έχει πάει περίπατο και ο Τόμας Τούχελ έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, το οποίο έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά το επεισόδιο ανάμεσα σε Μανέ και Σανέ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έδειξε για ακόμη μία φορά πως τα πράγματα δεν είναι ίδια στην Μπάγερν. Όχι τόσο για το ότι δύο ποδοσφαιριστές ήρθαν σε αντιπαράθεση και ο ένας επιτέθηκε στον άλλον, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται. Από τη μία η διοίκηση των Βαυαρών έθεσε εκτός ομάδας τον Μανέ -κάτι που δεν κράτησε πολύ βέβαια- για την κίνηση του να χτυπήσει τον Σανέ και από την άλλη ο Τούχελ ακολουθεί μία δικιά του γραμμή και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι δίπλα στον Σενεγαλέζο και πως όλοι δικαιούνται να κάνουν ένα λάθος. Σίγουρα ο Σανέ από εδώ και πέρα δεν θα κοιτάει με τον ίδιο τρόπο τον προπονητή του και θα αισθάνεται αδικημένος, καθώς κατά κάποιο τρόπο ο Μανέ του βγήκε και από πάνω.

Η Μπάγερν έθεσε εκτός ομάδας τον Μανέ!

Τη φετινή χρονιά μπορεί να μην χαθούν πολλά αγωνιστικά, αφού και όλα καλά να πήγαιναν στην Μπάγερν ένας αποκλεισμός από τη Μάντσεστερ Σίτι δεν θα θεωρούταν «σφαλιάρα». Η προσπάθεια μάλιστα στη ρεβάνς κόντρα στους Πολίτες έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα ακόμη είναι ανοιχτό, αλλά έστω κι έτσι οι Βαυαροί δείχνουν πως θα τα καταφέρουν μιας και η Ντόρτμουντ έχει τα δικά της -αγωνιστικά- θέματα συνέπειας. Αυτό αποδείχθηκε και την περασμένη αγωνιστική, όταν οι Βεστφαλοί «αυτοκτόνησαν» κόντρα στη Στουτγκάρδη και δεν εκμεταλλεύτηκαν το δώρο της ομάδας του Τούχελ. Το χειρότερο για την Μπάγερν είναι πως φαίνεται να ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και η νέα χρονιά μπορεί να φέρει πιο δύσκολες στιγμές.

Οι Βαυαροί θα πρέπει να γυρίσουν γρήγορα τον διακόπτη και να επιστρέψουν στη νοοτροπία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν τεχνικοί δεν απολυόταν λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ποδοσφαιριστές δεν πιανόταν στα χέρια μεταξύ τους και διοίκηση και προπονητής είχαν κοινή γραμμή στις κρίσιμες στιγμές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς