18 C
Athens

Η αλήθεια για Χάμες – Γαλατά και οι τρεις επιλογές για την επόμενη μέρα του Κολομβιανού

Ο Χάμες Ροντρίγκες κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος στην αγορά και ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν προσεγγίσει για την υπογραφή του: Οι πληροφορίες του athlonews για τις επαφές με τη Γαλατάσαραϊ και η προτίμηση του Κολομβιανού αστέρα

Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν μακροημέρευσε στον Πειραιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος σε μόλις 24 παιχνίδια στην Ελλάδα από τα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές του Απρίλη.

Για όσο έμεινε στα γήπεδα της χώρας μας, ο Κολομβιανός αστέρας ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο ποιοτικός παίκτης της Super League, αν και τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών δεν τού επέτρεψαν να πάρει ρυθμό στα πόδια του.

Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, με τον Χάμες να αναφέρει σε Κολομβιανό δημοσιογράφο ότι όσα άλλα ακούγονται ή γράφονται στον Τύπο είναι «κουτσομπολιά» και ο ίδιος έπρεπε να λύσει αρκετά προσωπικά του θέματα, τα οποία δεν μπορούσε να χειριστεί από την Ελλάδα.

Κολομβιανός δημοσιογράφος αποκάλυψε λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» του Χάμες με τον Ολυμπιακό: «Γι’ αυτό έφυγα»

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα του 31χρονου επιθετικού, γράφονται ήδη πολλά αλλά ο ίδιος θα πάρει τον χρόνο του για να αποφασίσει. Αρχική του πρόθεση είναι να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που τον κρατούν αρκετά πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια να «κλειδώσει» το επόμενο κι ίσως τελευταίο σταθμό της πλούσιας καριέρας του.

Στην γειτονική Τουρκία «παίζει» ήδη δυνατά το όνομά του για την Γαλατάσαραϊ, ωστόσο πληροφορίες του athlosnews από δημοσιογράφο που ασχολείται με το ρεπορτάζ της ομάδας διαψεύδουν τις «προχωρημένες επαφές», με τον Ζόρζε Μέντες (εκπρόσωπο του Χάμες) πάντως να τον έχει προτείνει σε αρκετές ομάδες, ανάμεσά τους κι αυτή της Κωνσταντινούπολης.

Η Γαλατά έχει ήδη έναν παλιό αρτίστα των ευρωπαϊκών γηπέδων (Μάτα) στη σύνθεσή της και εφόσον τον κρατήσει στο ρόστερ της και για την επόμενη σεζόν, τότε δύσκολα θα μπορέσει να προσεγγίσει σε χρηματικό επίπεδο τον Χάμες, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου έχει πέσει κατακόρυφα στα 9 εκατομμύρια ευρώ (βρισκόταν στα 30.000.000 τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με το Transfermarkt).

Οι τρεις ανοιχτές επιλογές που έχει μπροστά του ο Χάμες είναι οι εξής: 

Α. Το MLS, που τη δεδομένη χρονική περίοδο συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες επιλογής από τη μεριά του τόσο λόγω συμβολαίου (εκεί μπορεί να βρει τα περισσότερα χρήματα) όσο και λόγω του γνωστού προβλήματος με τα γόνατά του, που ίσως δεν του επιτρέπει πλέον την παρουσία στο πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Β. Η παραμονή στην Ευρώπη: Είναι ένα σενάριο που πάντα υπάρχει στο μυαλό του και δεν πρέπει να αποκλείεται, αν και πολύ δύσκολα θα τον δούμε να επιστρέφει σε κάποιο από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα.

Γ. Βραζιλία μέσω… Μαρσέλο: Η επιλογή της Φλουμινένσε φαίνεται επίσης να αρέσει στον Χάμες, με τον καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη σε Ρεάλ και Ολυμπιακό, Μαρσέλο, να του στέλνει «ανοιχτή πρόσκληση» για να αφήσει ξανά την Ευρώπη, αυτή τη φορά για ένα πιο γνώριμο περιβάλλον στη Λατινική Αμερική. Όλα ανοιχτά, καθώς επαφές φαίνεται να υπάρχουν και με την πλευρά της Μποταφόγκο

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς