19.1 C
Athens

AEK – Άρης 3-1: Ο Τσούμπερ λύτρωσε την Ένωση στο τέλος (vid)

Αφού ο... Πολωνός Διαμαντόπουλος δεν κατάφερε να «λυτρώσει» την ΑΕΚ με δεύτερο πέναλτι (αναγκάστηκε να πάρει πίσω την εφεύρεσή του μετά από παρέμβαση του VAR), ο Στίβεν Τσούμπερ ήρθε από τον πάγκο και με δυο γκολ υπέγραψε το 3/3 φέτος κόντρα στον Άρη

Με έναν κεραυνό του Τσούμπερ στο 82′ κι ένα ακόμα «κερασάκι» του Ελβετού στις καθυστερήσεις (90+5′) η ΑΕΚ, αν και τα… χρειάστηκε κόντρα στον βελτιωμένο Άρη, κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (3-1) παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας στη Super League.

 

Ο… Πολωνός Διαμαντόπουλος που κλήθηκε από την ΕΠΟ να αντικαταστήσει τους «μεθυσμένους» Πολωνούς έκανε και πάλι τη δουλειά του, υποδεικνύοντας ένα ακόμη πέναλτι (το τρίτο σε παιχνίδι που σφυρίζει την Ένωση) για το 1-0 του Λιβάι Γκαρσία, καθώς κι ένα ακόμα που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μέχρι που αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφασή του ελέω VAR.

Είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Θεσσαλονικείς ο Ιτούρμπε με πλασέ από κοντινή απόσταση μετά από ένα τρομερό σουτ του Λουίς Πάλμα.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ

To τελικό 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Τσούμπερ με άνετο πλασέ στην τελευταία φάση του αγώνα, για ένα πλασματικό αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης είχαν «βραχυκυκλώσει» την Ένωση για σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

 

Βέβαια, το παιχνίδι είχε ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι με τα τραγελαφικά γεγονότα και τελικά την ακύρωση των Πολωνών διαιτητών, που όπως αποδείχθηκε έπεσαν στην «πλεκτάνη» της ΕΠΟ και κατηγορήθηκαν για κάτι που στην πραγματικότητα οι ίδιοι είχαν υποστεί!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις σε σουτ του Πινέδα μέσα από την περιοχή, ενώ στον Άρη επικρατεί έντονη ανησυχία για την κατάσταση του Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο οποίος αποχώρησε από την OPAP Arena με δάκρυα στα μάτια, με τον τραυματισμό του να δείχνει αρκετά σοβαρός.

 

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 3-1

Γήπεδο: OPAP Arena

ΓΚΟΛ: 36′ Λιβάι Γκαρσία, 82′, 90+5′ Τσούμπερ / 45+1′ Ιτούρμπε

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

VAR: Ευαγγέλου

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Ελίασον (60′ Φερνάντες), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (90+10′ Μοχαμαντί).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ λ.τρ. Ενκουλού), Εμπακατά (80′ Χριστοδουλόπουλος), Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Νταμπό, Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάγιο), Καμάτσο, Πάλμα (80′ Μαζικού).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς