16.4 C
Athens

Ο Μέσι, το έγκλημα καρδιάς και η ανυποψίαστη Μπαρτσελόνα

Ο Αργεντινός αστέρας έχει δύο επιλογές για το μέλλον του και στο τέλος ίσως κληθεί να αποφασίσει με το στανιό κι όχι με την καρδιά του: Από την επιστροφή στο σπίτι μέχρι την εξόρμηση στα Εμιράτα, 400 εκατ. ευρώ δρόμος...

«Λίο Μέσι, μην το σκέφτεσαι καν». Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που ήρθε στο μυαλό των περισσότερων που κάτι ρομαντικό έχουν κρατήσει μέσα τους από την ποδοσφαιρική τους νιότη, όταν βγήκε το «τρελό» δημοσίευμα που θέλει την Αλ Χιλάλ να του προσφέρει τη… μισή Αραβία για τον κάνει δικό της από το καλοκαίρι.

400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Το διαβάζεις ξανά και ξανά, αλλά η τρίχα εκεί. Κάγκελο. Αν τα δεχθεί, θα γίνει μίδας, μεγιστάνας, επιχειρηματίας, σίγουρα κάτι άλλο πέραν από ποδοσφαιριστής. Ο Ρονάλντο παίρνει 200 κι ακόμα λέει «ευχαριστώ» στην Αλ Νασρ που βρέθηκε να του τα δώσει. Τα 400 ξεφεύγουν από κάθε φαντασία και αυτομάτως σε βάζουν σε σκέψεις. Κι αν το σκεφτόμαστε εμείς, φανταστείτε τι λέγεται στο πατρικό του Αργεντινού αστέρα. Έχουν βγει ήδη τα κομπιουτεράκια…

Παρί: Το δύσκολο σταυροδρόμι της παραμονής του Μέσι και η τελευταία ευκαιρία του Γκαλτιέ

Στα σοβαρά, ο Μέσι έχει δύο ξεκάθαρες επιλογές για το μέλλον του. Τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν. Το να μείνει στην Παρί σχεδόν έχει σβηστεί σαν ενδεχόμενο. Οι Παριζιάνοι όχι μόνο δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν τον μισθό του, αλλά έχουν καταφέρει μέχρι και να ξενερώσουν τον Αργεντινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, που πήγε στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2021 θέλοντας να ζήσει ξανά τον έρωτά του με την Αντονέλα. Τα είχε πετύχει όλα, δεν είχε πίεση, βρήκε τη μοναδική ομάδα που τού έδινε τα λεφτά που ζητούσε. Από κίνητρο, άλλο τίποτα.

Έτσι όπως τα έκαναν οι Καταριανοί στο Παρίσι, κινδυνεύουν σε ένα καλοκαίρι να χάσουν Μέσι – Εμπαπέ και να (ξε)μείνουν με ηγέτη τον Νεϊμάρ. Το μόνο βέβαιο με τα τωρινά δεδομένα είναι πως ο Αργεντινός ψύλλος σκέφτεται ήδη την επόμενη ημέρα ή αλλιώς την τελευταία σελίδα της τεράστιας -έως και ασύγκριτης- καριέρας του.

Θα είναι πραγματικό έγκλημα καρδιάς αν δεν επιλέξει τον δρόμο της επιστροφής στο Καμπ Νου, αλλά με δ’ αύτη την Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεις νόημα και άκρη. Τα χρέη της ξεπερνούν πλέον και το ποσό που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Αλ Χιλάλ για να κάνει δικό της τον Μέσι, το FFP την κρατάει πίσω και οι σχέσεις της με τη La Liga βρίσκονται ένα δρόμο πριν τα δικαστήρια.

Έτσι, όχι Μέσι δεν φέρνεις αλλά ούτε τους δικούς της Γκάβι και Πέδρι δεν ξέρει ακόμα με σιγουριά, αν θα μπορέσει να τους διατηρήσει στο ρόστερ. Ανυποψίαστη και απροετοίμαστη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως οικονομικά.

Ο τελικός λόγος, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Μέσι και την οικογένειά του αλλά και στις συνθήκες που θα βρει μπροστά του. Στην τελική, μπορεί η λύση της Αλ Χιλάλ να είναι η μοναδική που θα τού έχει μείνει το καλοκαίρι και σε έναν χρόνο από σήμερα να ψάχνουμε παράνομα streams για να δούμε το «last dance» των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών της γενιάς τους σε ένα γήπεδο γεμάτο άσπρο κελεμπίες ανάμεσα σε δύο ομάδες, που οι περισσότεροι μέχρι φέτος δεν γνωρίζαμε τι χρώματα έχουν στις φανέλες τους. Ο θεός (aka Μέσι) να βάλει το χέρι του…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς