18.4 C
Athens

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Βέργος ξέρανε τους Ηπειρώτες κι έβαλε φωτιά στα πλέι άουτ (vid)

Με δύο γκολ του Βέργου οι Φθιώτες παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί παιχνίδι κι έβαλαν φωτιά στη μάχη της παραμονής από την πρεμιέρα των πλέι άουτ - Αποτελέσματα και βαθμολογία

Φωτιά στη μάχη των πλέι άουτ από την πρεμιέρα έβαλε η Λαμία που πριν μερικές εβδομάδες αρκετοί τη θεώρησαν… ξεγραμμένη.

Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Αθανάσιος Διάκος» και έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι, με τον Λεωνίδα Βόκολο να συγκεντρώνει ήδη οχτώ βαθμούς στα πρώτα του πέντε ματς ως κόουτς της.

Οι Ηπειρώτες μπορεί να μπήκαν με ένα σημαντικό αβαντάζ στο μίνι πρωτάθλημα ωστόσο πλέον βρίσκονται μόλις στο +5 από Ιωνικό και Λεβαδειακό και στο +3 από τη Λαμία.

Η Λαμία άνοιξε το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό όταν μετά από ασταθή επέμβαση του Τσιντώτα σε σουτ του Μαρτίνεθ (η μπάλα βρήκε στον Μπακαδήμα και άλλαξε πορεία), ο Βέργος πήρε από κοντά το ριμπάουντ για το 1-0.

 

Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έλεγχαν τον ρυθμό, δεν απειλούνταν σε ροή αγώνα και έψαχναν στην αντεπίθεση ένα δεύτερο γκολ. Τελικά το βρήκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από στημένη φάση, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι ο Βέργος έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 2-0.

 

Η αποβολή του Ντε Βινσέντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53′ θεωρητικά θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγάλες συνθήκες πίεσης στα καρέ της Λαμίας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν έφτιαξαν μεγάλες ευκαιρίες εξαιρουμένης μίας που προήλθε από σουτ του Μορέιρα.

Μια μεγάλη διακοπή λόγω προβλήματος στο VAR συνέβαλε στο να χαλάσει ο ρυθμός που πήγε να βρει η ομάδα του Θανάση Στάικου, με τη Λαμία τελικά να διατηρεί άνετα το τρίποντο.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα (70′ Σαραμαντάς), Μαρτίνεθ (65′ Σλίβκα), Τζανδάρης, Νούνιες (64′ Μπεχαράνο), Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης (82′ Τσιλούλης), Βέργος (82′ Μανούσος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας, Τσάβος (82′ Λώλης), Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας (66′ Λεό), Λιάσος (46′ Μπιλμπάο), Τζίνο, Μορέιρα (82′ Παμλίδης), Ριένστρα (58′ Ροσέρο), Μπάλαν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ PLAY OUT

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-1 (34′ πεν. Μπαράλες, 90′ Άλβαρες / 50′ Κολοβός)

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1 (73′ Μπάκιτς / 48′ Νίκας)

Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0 (19′ Αγκιμπού Καμαρά, 90′ Έρλινγκμαρκ)

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (12′, 45+1′ Βέργος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ατρόμητος 32

Παναιτωλικός 29

Αστέρας Τρίπολης 28

ΟΦΗ 27

ΠΑΣ Γιάννινα 23

Λαμία 20

Λεβαδειακός 18

Ιωνικός 18

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς