12 C
Athens

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1: Σπουδαίος βαθμός για τους Βοιωτούς στην πρεμιέρα των πλέι άουτ (vid)

Το αριστούργημα του Μπάκιτς στέρησε από τον Λεβαδειακό το τρίποντο, με τους Βοιωτούς πάντως να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για αποφυγή του υποβιβασμού

Μόλις λίγες μέρες μετά το τρίποντο στη Λιβαδειά κόντρα στον ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός του Γιάννη Πετράκη φιλοξενήθηκε από τους Κρητικούς στο Γεντί Κουλέ στην πρεμιέρα των πλέι άουτ αλλά δεν μπόρεσε να ντουμπλάρει τις νίκες.

Οι Βοιωτοί απέσπασαν τον βαθμό (1-1) που μάλλον είναι αρκετά δίκαιος βάσει της εικόνας του αγώνα. Ο δρόμος για την παραμονή είναι μακρύς αλλά δεδομένα οι φιλοξενούμενοι θα χρειαστούν υπερβάσεις στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το πρώτο μέρος ανήκε ξεκάθαρα στον ΟΦΗ που είχε τις δικές του καλές στιγμές από στημένες φάσεις. Το πλασέ του Διαμαντή μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 13′ και η κεφαλιά του Πασαλίδη στο 17′ δεν ανησύχησαν τον Γκροφ που είχε απάντηση και στη διπλή ευκαιρία στο 32′ με την κεφαλιά του Ντίκο αλλά και με το σουτ του Μπάκιτς.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός είχε μόλις μια ευκαιρία αλλά ήταν και η μεγαλύτερη στο ματς στο 25′. Ο Τσάπρας από τα δεξιά γύρισε στον Σαχπεκίδη που ελίχθηκε ωραία στην περιοχή αλλά στο τετ α τετ δεν νίκησε τον Μανδά.

Παρόλα αυτά στο 48′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιαννιώτα από τα αριστερά ο Νίκας έπιασε τρομερή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Από εκείνο το σημείο, οι Βοιωτοί άρχισαν να κλείνονται και να αφήνουν εντελώς την μπάλα στην κατοχή του ΟΦΗ που κέρδιζε μέτρα και στο 73′ ισοφάρισε με ένα αριστουργηματικό γκολ.

Ο Μπάκιτς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκροφ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

 

Παρά το 1-1 και την πίεση που άσκησαν, οι Κρητικοί δεν έφτιαξαν μεγάλες φάσεις για να πάρουν το τρίποντο εν αντιθέσει με τον Λεβαδειακό που έστω και στο τέλος άγγιξε το 1-2 με την κεφαλιά του Βινίσιους που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μανδάς.

ΟΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-1


Σκόρερ:
73′ Μπάκιτς / 48′ Νίκας

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Ζαμπαλάς

Κίτρινες: Πασαλίδης, Νέιρα, Μεγιάδο / Βινίσιους, Γκροφ

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (64′ Περέα), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (64′ Νέιρα), Τοράρινσον, Μπάκιτς (80′ λ. τρ. Γκρόνινγκ), Ντίκο, Μπαλογιάννης (72′ Μπιφουμά)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Βινίσιους, Τσάπρας, Παζ (53′ Ντεντάκης), Λιάγκας, Χαμόντ, Μεχία (84′ Μπελμόντ), Παναγιώτου, Νίκας (85′ Σκβάρκα), Σαχπεκίδης (84′ Τορό), Γιαννιώτας (63′ Γερεμέγεφ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς