18 C
Athens

Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0: Με τη θηλιά στον λαιμό οι Νικαιώτες

Το πρώτο γκολ του Αγκιμπού Καμαρά με τη φανέλα του Ατρομήτου πλήγωσε τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό (Λοβέρα και Φαντιγκά) και έφερε τους Νικαιώτες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το «καλησπέρα» των play out.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ατρόμητος υπερασπίστηκε την έδρα του με 2-0 απέναντι στον Ιωνικό (Καμαρά 19′ και Έρλινγκμαρκ 90΄), εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή του με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά από 19 λεπτά αγώνα και ενώ είχε μετρήσει ήδη μία χαμένη ευκαιρία στο 4΄ με τον Κλωναρίδη, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ, όταν ο Καμαρά πλάσαρε από κοντά και έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δυο ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ (στο 30΄ με Ρομπάιγ και στο 33΄ με Γκονζάλες), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός πίεσε ψηλά και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Γιαννιώτης είχε… κατεβάσει ρολά. Παρά τις διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες των Νικαιωτών, όμως, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε, καθώς στο 90΄ «κλείδωσε» το «τρίποντο» με τον Έρλινγκμαρκ, ο οποίος με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπάιγ, Ροτάριου – Ρομάο, Φαντιγκά, Καμπράλ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κέσχριντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (67′ Φριντγιόνσον), Καμαρά (80′ Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Κλωναρίδης (46′ Ροτάριου), Τζαβίδας (58′ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (80′ Τζοβάρας).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Λοβέρα (55′ Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (73′ Μάνος), Κάνιας, Σεμπά (81′ Καμπράλ), Μάντζης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς