17.3 C
Athens

Κάουλι στον ΑΘΛΟ: Για αυτό δεν πήγα στον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρθηκε και η ΑΕΚ

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρέθηκε με τη βαλίτσα στο χέρι για την Ελλάδα, αλλά τελικά η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δεν προχώρησε: Ο ίδιος αποκαλύπτει στον ΑΘΛΟ το παρασκήνιο του «ναυαγίου» με τους Πράσινους με δύο υστερόγραφα για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Κάουλι Ολιβέιρα Σόουζα. Ένα όνομα, δεκάδες σενάρια που τον έφερναν στην Ελλάδα τον μεταγραφικό χειμώνα που αφήσαμε πίσω μας.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός συνδέθηκε έντονα με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για πάνω από έναν μήνα μέσα στο 2023 (και προς τα τέλη του 2022), αλλά τελικώς η φυγή του από την Λουντογκόρετς έπειτα από σχεδόν 4 χρόνια δεν συνδέθηκε με την Ελλάδα αλλά με μία επιστροφή στην πατρίδα του για χάρη της Μπαΐα, που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Ο Κάουλι μίλησε (ξανά) στον ΑΘΛΟ και τον Γιώργο Τσαρουχά, όπως το καλοκαίρι του 2021, τότε που η Λουντογκόρετς ερχόταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League. Το αποτέλεσμα γνωστό: οι Βούλγαροι την πρόκριση και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, τότε, στο καναβάτσο.

Ενάμιση χρόνο αργότερα ο Κάουλι θα ετοίμαζε βαλίτσες και λίγο έλειψε σε αυτές να κολλήσει την στάμπα του Παρθενώνα, αλλά από τα όσα μας εκμυστηρεύθηκε δεν αρκεί πάντα το «θέλω» του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος ψήφιζε Ελλάδα και Λεωφόρο, τη στιγμή που όπως αποκαλύπτει στο athlonews για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε και η ΑΕΚ, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς.

Καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος, τώρα που έχουν φύγει τα όποια μανατζερικά «πρέπει» και η αγορά έχει κλείσει…

«Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της μεταγραφής μου στον Παναθηναϊκό, πραγματικά ακόμα και τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι έφταιξε για να είμαι ειλικρινής. Υπήρχαν συζητήσεις για αρκετά μεγάλο διάστημα μέσα στον χειμώνα και περίμενα οι σύλλογοι (σ.σ. Παναθηναϊκός και Λουντογκόρετς) να έρθουν σε συμφωνία, αλλά η πρόταση που έγινε από την ελληνική ομάδα ήταν χαμηλότερη από την ρήτρα εξαγοράς μου (buy out)», ανέφερε αρχικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στο athlosnews για το τι πήγε λάθος στις διαπραγματεύσεις.

Για να προσθέσει σχετικά με την στάση της Λουντογκόρετς, τον θυμό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και τη «σφήνα» της ΑΕΚ: 

«Η διοίκηση της Λουντογκόρετς το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι τα χρήματα δεν ήταν αρκετά. Θεωρώ ότι αυτό ήταν που ενόχλησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, η στάση της Λουντογκόρετς που δεν άλλαζε, ενώ οι συζητήσεις βρισκόταν σε εξέλιξη για αρκετό καιρό. Η πρόταση, πάντως, παρέμενε η ίδια και κάπου εκεί “κόλλησε” η υπόθεση. End of story. 

Αναφορικά με το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων, υπήρχε η ΑΕΚ για την οποία άκουσα ότι σκεφτόταν να με προσεγγίσει, αλλά δεν προχώρησε ποτέ σε κάτι επίσημο.

Με τον Ολυμπιακό δεν υπήρξαν ποτέ συζητήσεις, ούτε το καλοκαίρι που τους αποκλείσαμε με τη Λουντογκόρετς, ούτε τώρα…».

Στο σήμερα, το ποδόσφαιρο έστειλε τον Κάουλι στα πάτρια εδάφη. Εκεί που έμαθε να κλωτσά την μπάλα (αν και η επαγγελματική γαλούχησή του έλαβε χώρα στη Γερμανία, στα πρώτα χρόνια της καριέρας του).

Στα 27 του πλέον κλωτσά το τόπι με τη φανέλα της Μπαϊα, με την οποία μετρά ήδη 1 γκολ και μία ασίστ σε μόλις 3 επίσημες συμμετοχές. Στο μέλλον, θα το ψάξει ξανά για Ελλάδα, όπως μας είπε. Μία χώρα που εκτιμά τόσο για την κοινωνική όσο και για την ποδοσφαιρική της κουλτούρα και κυρίως την «τρέλα» των οπαδών.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς