21.4 C
Athens

Κάουλι Ολιβέιρα στο FWS: Τεράστιο μέγεθος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, αλλά ήρθαμε για τη νίκη

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Λουντογκόρετς μιλά αποκλειστικά στο FWS λίγες ώρες πριν την πρώτη «μάχη» με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και δηλώνει ανυπόμονος να αγωνιστεί μπροστά στο εκπληκτικό κοινό των Ερυθρολεύκων

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί σε λίγες ώρες (3/08, 22:00) την Λουντογκόρετς στα πλαίσια του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League και το FWS σας βάζει από νωρίς στο κλίμα του αγώνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Βραζιλιάνου (με γερμανικό διαβατήριο) επιτελικού μέσου των Βούλγαρων, Κάουλι Ολιβέιρα Σόουζα.

Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν τη νίκη με καθαρό σκορ, που θα τους δώσει προβάδισμα και ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς στην Βουλγαρία, την ίδια στιγμή που η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου αναζητά την υπέρβαση και την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 5 χρόνια και τη σεζόν 2016-17.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του σημαντικού αγώνα στο «καμίνι» του Γ. Καραϊσκάκης, το FWS μίλησε με τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Λουντογκόρετς, Κάουλι, ο οποίος με την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα χαρακτήρισε τεράστιο σύλλογο στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του ήρθε στον Πειραιά για τη νίκη.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά το όνομα και το μέγεθος του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στην Ελλάδα. Είναι τεράστιος σύλλογος, όμως εμείς δεν πρέπει να κρυφτούμε στο χορτάρι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, έχουμε διαβάσει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και θεωρώ ότι έχουμε την απαραίτητη ποιότητα για να τους κερδίσουμε ακόμα και μέσα στην Ελλάδα. Ήρθαμε για τη νίκη», μας τόνισε ο Κάουλι Ολιβέιρα στην πρώτη του τοποθέτηση, αναφορικά με αν ο ίδιος πιστεύει στην πρόκριση απέναντι στην μεγαλύτερη εμπειρία του Ολυμπιακού από τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Το who is who του Κάουλι:

Μία κλασσική περίπτωση Βραζιλιάνου, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αυτός ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό προφίλ του Κάουλι Ολιβέιρα Σόουζα που γεννήθηκε στο Πόρτο Σεγκούρο της Βραζιλίας, αλλά τα βασικά χρόνια της ενηλικίωσης του τα πέρασε στην Γερμανία, όπου και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο 25χρονος εξτρέμ, που αγωνίζεται με την ίδια άνεση και στη θέση «10», ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από την Κ-17 της Κολωνίας πίσω στο 2010, έως ότου αρπάξει την ευκαιρία της Φορτούνα Κολωνίας που του έδωσε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας εν πολλοίς «έφτιαξε» το όνομα του, πετυχαίνοντας 20 γκολ και 9 ασίστ σε 2 σεζόν.

To υπέροχο γκολ του Κάουλι απέναντι στην Ίντερ στο 00:40:

 

Μετέπειτα συνέχισε στην Ντούισμπουργκ της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία είχε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, αποδεικνύοντας ότι πέρα από την βραζιλιάνικη «αλητεία» διαθέτει και την εξυπνάδα να διαβάζει σωστά το παιχνίδι και να συμμετέχει στο οργανωτικό κομμάτι της εκάστοτε ομάδας του.

Τις πρώτες του μεγάλες παραστάσεις στην Bundesliga τις πήρε με τη φανέλα της Πάντερμπορν τη σεζόν 19/20, όταν και αγωνίστηκε σε 14 ματς της μεγάλης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, βρίσκοντας δίχτυα 3 φορές.

Τις τελευταίες 2 σεζόν αγωνίζεται στην Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς, έχοντας καταγράψει έως τώρα 62 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 14 γκολ και 15 ασίστ. Not bad. Μάλιστα, τη φετινή σεζόν την έχει ξεκινήσει όντας εξαιρετικά δραστήριος, με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ σε ματς του βουλγάρικου πρωταθλήματος αλλά και των προκριματικών του Champions League.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Βάντας Νταμπράουσκας, που στις χθεσινές του δηλώσεις υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να φοβηθεί τον Ολυμπιακό.

Στις δηλώσεις του στο FWS, ο Κάουλι παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί μπροστά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, σε ένα γήπεδο που η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή, όπως αναφέρει.

«Γνωρίζω για την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη», είναι υπέροχη και σίγουρα ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Μας είχε λείψει αρκετά η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο, χωρίς τους φιλάθλους, δεν είναι το ίδιο.».

Όσον αφορά τις σκέψεις του και την δική του αγωνιστική κατάσταση ενόψει του αγώνα της Τρίτης (3/8), είπε:

«Οι σκέψεις μου είναι θετικές, όπως πάντα. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και σε κατάλληλη φόρμα, προκειμένου να αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες μας. Δεν μας νοιάζει τόσο τι θα κάνει ο αντίπαλος, όσο το δικό μας παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να κερδίσουμε το ματς, όπως και σε κάθε άλλο. Έχουμε μπει καλά στη σεζόν.

Προσωπικά, νιώθω πολύ καλά, σε καλή κατάσταση και είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στο υψηλότερο επίπεδο. Για σήμερα, έχω τον ίδιο στόχο. Να σκοράρω και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου.»

Για το αν είχε προτάσεις από συλλόγους της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και για το τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιο του στην Λουντογκόρετς ο Κάουλι ξεκαθάρισε:

«Όχι, μέχρι τώρα δεν είχα κάποια σοβαρή πρόταση από ομάδα της Ελλάδας. Έχω συμβόλαιο (ως το 2023) με την Λουντογκόρετς και νιώθω αρκετά καλά εδώ. Έχω όλα όσα θέλω. Πάντα δίνω και θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για κάθε κλαμπ που αγωνίζομαι, οπότε για το τώρα είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία του Κάουλι Ολιβέιρα τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με το Transfermarkt ακουμπά τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά στην καριέρα του ο Γερμανοβραζιλιάνος έχει αγωνιστεί σε 301 (στα περισσότερα εξ’ αυτών ως 10άρι) επίσημα ματς, μετρώντας 59 γκολ και 45 ασίστ τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα (Γερμανία και Βουλγαρία).

Σέντρα στις 22:00 στο «καυτό» από κάθε άποψη «Γ. Καραϊσκάκης» με φόντο ένα εισιτήριο για τα play-offs του Champions League. Βραζιλιάνικη σάμπα ή ελληνικό συρτάκι; Τα πάντα θα φανούν στο χορτάρι σε δύο ματς, δίχως αύριο για τους 2 «μονομάχους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς