24 C
Athens

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Η πιο εξευτελιστική βραδιά στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων!

Η ομάδα του Κλοπ είδε τους αντιπάλους της να καταρρέουν μετά το 3-0 και τους χτύπησε ανελέητα σε μια θριαμβευτική βραδιά για την ίδια και ντροπιαστική για την άλλοτε κραταιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ιστορικός θρίαμβος για τη Λίβερπουλ, ανεπανάληπτος διασυρμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ισοπεδώθηκαν με 7-0 από τους εντυπωσιακούς Κόκκινους που… μύρισαν αίμα και έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έδειξε ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε και μοιραία γνώρισε για τέταρτη φορά στην ιστορία της τόσο βαριά ήττα με επτά γκολ παθητικό. Πότε συνέβη τελευταία φορά; Το μακρινό 1931 από τη Γουλβς.

Μια βραδιά που μένει χαραγμένη στην ιστορία για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ταυτόχρονα μια βραδιά που μένει στα βιβλία της ιστορίας για την κάκιστη ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ που έβγαλε στο χορτάρι παθογένειες σαν αυτές που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν (είχε διασυρθεί και με 6-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι), πριν αρχίσει να ρολάρει. Και κάπως έτσι η επίσκεψη στο Άνφιλντ έγινε… εφιαλτική.

Σε απίθανη κατάσταση Γκάκπο, Νούνιες και Σαλάχ που πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος, με τον Αιγύπτιο μάλιστα να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League.

Οι Κόκκινοι είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν με εξαίρεση μια φάση με την κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες – από πλευράς φιλοξενούμενων – να περνά ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43′ με τον Ρόμπερτσον να περνά κάθετα στον Γκάκπο κι αυτός από κοντά να εκτελεί για το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βγήκε… ποτέ από τα αποδυτήρια και η Λίβερπουλ έκανε… παρέλαση στο γήπεδο.

Ο Νούνιες έκανε το 2-0 στο 47′ με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 50′ ο Σαλάχ στην αντεπίθεση έκανε ό,τι ήθελε τον Λισάντρο Μαρτίνες και έβγαλε για τον Γκάκπο που με ψιλοκρεμαστή λόμπα πέτυχε το 3-0.

Οι αλλαγές του Έρικ Τεν Χαγκ δεν άλλαξαν την κατάσταση, με τον Σαλάχ να βρίσκει δίχτυα στο 66′ και να παραδίδει εκ νέου τη σκυτάλη στον Νούνιες. Ο Αιγύπτιος πέτυχε το 6-0 και ο Φιρμίνο ως αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό 7-0 για να πανηγυρίσει το τελευταίο του γκολ σε ντέρμπι με τους Κόκκινους Διαβόλους αφού θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (79′ Μίλνερ), Χέντερσον (78′ Μπαΐτσετιτς), Έλιοτ (86′ Τζόουνς), Σαλάχ, Νούνιες (78′ Ζότα), Γκάκπο (78′ Φιρμίνο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (79′ Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77′ Ζάμπιτσερ), Φρεντ (59′ ΜακΤόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Ράσφορντ (86′ Ελάνγκα), Βέγκχορστ (59′ Γκαρνάτσο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 4/3

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0 (15′ Φόντεν, 67′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-2 (62′ Πάρτεϊ, 70′ Γουάιτ, 90+8′ Νέλσον / 1′ Μπίλινγκ, 57′ Σενέσι)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (27′ αυτ. Άντερσεν)

Γουλβς – Τότεναμ 1-0 (82′ Αντάμα Τραορέ)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 4-0 (18′ πεν. Μακ Άλιστερ, 52′ Φέλτμαν, 69′ Μιτόμα, 89′ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι – Λιντς 1-0 (53′ Φοφανά)

Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-0 (35′ Αλκαράς)

Κυριακή 5/3

Νότιγχαμ Φόρεστ – Έβερτον 2-2 (19′, 77′ Τζόνσον / 10′ πεν. Γκρέι, 29′ Ντουκουρέ)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0 (43′, 50′ Γκάκπο, 47′, 75′ Νούνιες, 66′, 83′ Σαλάχ, 88′ Φιρμίνο)

Δευτέρα 6/3

Μπρέντφορντ – Φούλαμ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς