15 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0: Με το άστρο του Φόντεν οι Πολίτες το έκαναν να φαίνεται εύκολο

Ο Φόντεν πέτυχε γκολ που θύμισε Μέσι, ο Μπερνάντο Σίλβα σφράγισε το τρίποντο με ιστορικό τέρμα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαμογελά όσο βλέπει την ομάδα του να παραμένει πιστή στο κυνήγι της Άρσεναλ

Δεν ήταν δα και τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό 2-0 αλλά η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μάθει να κερδίζει αυτά τα ματς και σε μία χρονιά-μαραθώνιο που σχεδόν από την αρχή της σεζόν βλέπει συνεχώς την πλάτη της Αρσέναλ, επιβάλλεται κιόλας να το κάνει.

Αυτή είναι πάνω-κάτω η ιστορία του αγώνα των Πολιτών κόντρα στη Νιούκαστλ στο Έτιχαντ, μίας ιστορικής συνάντησης για τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ καθώς πέρα από τους πολύτιμους 3 βαθμούς έφτασαν και τα 1.000 εντός έδρας γκολ στην ιστορία τους, μόλις η έκτη ομάδα που το καταφέρνει στο Νησί.

Φόντεν με μία τρομερή ατομική ενέργεια που θα ζήλευε και ο Μέσι και Μπερνάντο Σίλβα με ένα απ’ τα γνωστά τελειώματά του ήταν οι σκόρερ του ματς, με τη Νιούκαστλ να έχει τις στιγμές της αλλά τη μία να πέφτει πάνω στον φορμαρισμένο Έντερσον και την άλλη να μην ξέρει τι να κάνει με την μπάλα. Το αποτέλεσμα; Τρεις βαθμοί στο σακούλι για τη Σίτι, που για άλλη μία φορά το έκανε να φαίνεται εύκολο…

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γκουαρδιόλα μείωσε ξανά -έστω προσωρινά- στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Άρσεναλ που υποδέχεται σε λίγη ώρα την Μπόρνμουθ, ενώ στον αντίποδα οι Καρακάξες παραμένουν στο κόλπο για την τετράδα του Champions League όντας στο -3 από την τέταρτη Τότεναμ. Όλα παίζονται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 4/3

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0 (15′ Φόντεν, 67′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ (17:00)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Γουλβς – Τότεναμ (17:00)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ (17:00)

Τσέλσι – Λιντς (17:00)

Σαουθάμπτον – Λέστερ (19:30)

Κυριακή 5/3

Νότιγχαμ Φόρεστ – Έβερτον (16:00)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 6/3

Μπρέντφορντ – Φούλαμ (22:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς