21.7 C
Athens

Μαγική ανατροπή τίτλου με γκολάρα στο 98′ για την Άρσεναλ, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες (vid)

Η εφτάψυχη Άρσεναλ έχανε με 0-2 στο 62' και βρήκε νικητήριο γκολ στο 8ο λεπτό των (6λεπτων) καθυστερήσεων - Οξυγόνο για Τσέλσι μετά από δύο μήνες, ήττα-σοκ στο Μολινό για την Τότεναμ

Η Άρσεναλ πιάστηκε στον… ύπνο από την Μπόρνμουθ στο Λονδίνο αλλά στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε μια τεράστια ανατροπή από αυτές που δείχνουν… τίτλο! Οι Κανονιέρηδες γύρισαν από το 0-2 και με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ρις Νέλσον έφτασε σε ανατροπή στο 98′ και διατηρήθηκε στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι!

 

Τα Κεράσια σκόραραν με τη… σέντρα χάρη στο γκολ του Μπίλινγκ ενώ στο 57′ με εκτέλεση κόρνερ και γκολ του Σενέσι έφτασαν στο 0-2 βάζοντας στα… σχοινιά τους Λονδρέζους οι οποίοι πάντως έδειξαν χαρακτήρα ομάδας πρωταθλητισμού.

Ο Πάρτεϊ μείωσε στο 62′ μετά από στημένη φάση και σε φάση διαρκείας στο 70′ ο Γουάιτ με διαγώνιο δυνατό σουτ ισοφάρισε (2-2) για την Άρσεναλ. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 8ο λεπτό – των 6λεπτων – καθυστερήσεων με τον Νέλσον που δεν είχε συμμετοχή στο 2023 να πιάνει έναν τρομερό κεραυνό και να γράφει το 3-2 για να ξεσπάσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί.

Μετά από περίπου δύο μήνες η Τσέλσι πήρε τρίποντο εντός έδρας κόντρα στη Λιντς (1-0) στο Λονδίνο ενώ βρήκε γκολ μετά από έναν μήνα (τρεις αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις). Η λύση δόθηκε στο 53ο λεπτό όταν ο Τσίλγουελ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Φοφανά με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελιέ με τη Λιντς να μην αντιδρά και να γνωρίζει την πρώτη της ήττα με τον Χάβι Γκράθια στον πάγκο.

 

Από τον μεσοβδόμαδο απρόσμενο αποκλεισμό στο Κύπελλο στην ήττα με 1-0 στο Μολινό από τη Γουλβς η Τότεναμ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απέτυχε να ξεφύγει αρκετά από τη Νιούκαστλ αλλά διατηρείται στην 4η θέση στο +4 με την άμεση αντίπαλό της να έχει ωστόσο δύο παιχνίδια λιγότερα, όσα και η Λίβερπουλ που είναι στο -6.

Η Τότεναμ ήταν σαφώς ανώτερη αλλά ο Ζοσέ Σα ύψωσε τείχος όποτε χρειάστηκε (σε δύο περιπτώσεις βοήθησαν και τα δοκάρι). Η Γουλβς υπνώτισε τους φιλοξενούμενους και στο 82′ ο Φόρστερ επενέβη σε πρώτο χρόνο στο σουτ του Ραούλ Χιμένες αλλά όχι σε δεύτερο στο τρομερό σουτ που έπιασε με τη μία ο Αντάμα Τραορέ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα!

 

Η Μπράιτον επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 4-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ και με πρωταγωνιστή τον Μακ Άλιστερ. Ο διεθνής Αργεντινός ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισαν οι Γλάροι στο πρώτο μέρος και στο 52′ έστρωσε μετά από εκτέλεση κόρνερ στον Φέλτμαν που στο δεύτερο δοκάρι με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ντε Τζέρμπι συνέχισαν την… τριγωνομετρία στο 69′ με τον Μαρτς να ανοίγει κάθετα στον Γκρος που γύρισε παράλληλα για τον Μιτόμα κι εκείνος με προβολή έκανε το 3-0, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από τον Γουέλμπεκ με μακρινό σουτ στο 89′. Παράλληλα, η Άστον Βίλα έδειξε να ξεμπερδεύει με την παραμονή καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 4/3

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0 (15′ Φόντεν, 67′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-2 (62′ Πάρτεϊ, 70′ Γουάιτ, 90+8′ Νέλσον / 1′ Μπίλινγκ, 57′ Σενέσι)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (27′ αυτ. Άντερσεν)

Γουλβς – Τότεναμ 1-0 (82′ Αντάμα Τραορέ)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 4-0 (18′ πεν. Μακ Άλιστερ, 52′ Φέλτμαν, 69′ Μιτόμα, 89′ Γουέλμπεκ)

Τσέλσι – Λιντς 1-0 (53′ Φοφανά)

Σαουθάμπτον – Λέστερ (19:30)

Κυριακή 5/3

Νότιγχαμ Φόρεστ – Έβερτον (16:00)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 6/3

Μπρέντφορντ – Φούλαμ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς