27.7 C
Athens

Το φαινόμενο Κωνσταντέλιας που έκανε τα πάντα και το ηχηρό καμπανάκι της Τούμπας για την ΑΕΚ

Τα καλύτερα ταλέντα φεύγουν στο εξωτερικό και έτσι θα γίνει αργά ή γρήγορα με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος όμως από πριν έχει φροντίσει να συζητάει το όνομα του όλο το φίλαθλο ελληνικό κοινό - Το καμπανάκι που χτύπησε στην Τούμπα για την όχι και τόσο άτρωτη ΑΕΚ

Το φαινόμενο… Γιάννης Κωνσταντέλιας που θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια -είτε μείνει είτε φύγει από τη χώρα- και η όχι τόσο άτρωτη ΑΕΚ όπως φαινόταν και παρουσιαζόταν πολλές φορές.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας κάνει πράγματα και θαύματα στους αγωνιστικούς χώρους και δίνει στο ελληνικό φίλαθλο κοινό την ευκαιρία να τον απολαύσει για όσο θα αγωνίζεται ακόμη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Είναι λίγο νωρίς για τέτοια παραπανίσια λόγια, αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει πως το «διαμαντάκι» του Δικεφάλου θα αγωνίζεται για πολύ ακόμη στα γήπεδα της Super League. O 19χρονος μεσοεπιθετικός μόνο… 19χρονος δεν δείχνει, καθώς πέρα από τα μαγικά που κάνει με την μπάλα, βγάζει -προς το παρόν τουλάχιστον- μια απροσδόκητη για την ηλικία του ωριμότητα, η οποία μπορεί να του δώσει το εισιτήριο για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.

«Η Μίλαν θέλει τον Κωνσταντέλια, αλλά ο ΠΑΟΚ ζητάει 15-20 εκατ. ευρώ»

Σε αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό και ο οργανισμός ΠΑΟΚ, που επίσης προς το παρόν, διαχειρίζεται με σωστό τρόπο το φαινόμενο που λέγεται Γιάννης Κωνσταντέλιας. Κι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τόσο σωστό τρόπο αν δεν υπήρχε στον πάγκο ο άνθρωπος που λέγεται Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αν για κάτι φημίζεται ο Ρουμάνος τεχνικός -πέρα από τις ατάκες του- είναι το δέσιμο που έχει με τους παίκτες του και το γεγονός πως ξέρει να διαχειρίζεται πανηγυρικές ή άσχημες καταστάσεις ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται η ομάδα του. Αυτή την τακτική ακολουθεί και σε ατομικό επίπεδο με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, τον οποίο προστατεύει πολλές φορές από τα φλας της δημοσιότητας, καθώς έχει αποφύγει σε αρκετές περιπτώσεις στο να πει έναν καλό λόγο για τον ποδοσφαιριστή του. Κι όχι γιατί τον αντιπαθεί ή δεν τον πιστεύει -άλλωστε αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι μπορεί να του προσφέρει- αλλά γιατί θέλει να δει αυτό το «λουλούδι» που έχει στα χέρια του να ανθίζει και να ανοίγει τα φτερά του.

Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε τον ταλαντούχο Κωνσταντέλια ως το 2027

Το γεγονός που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακά αυτά που βλέπουμε από τον Γιάννη Κωνσταντέλια, είναι πως εκτός από το ταλέντο που πλημμυρίζει από αυτό, προσαρμόζεται στις ανάγκες της ομάδας του και δη του προπονητή. Ένα πραγματικό πολυεργαλείο! Αυτό αποδεικνύεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι η απίστευτη ασίστ που κάνει πεσμένος στο έδαφος, η οποία είναι μια ενέργεια που δύσκολα βλέπουμε ακόμη και από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου. Ο «Ντέλιας» όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί και στην ασίστ στον Νάρει. Στο παιχνίδι απέναντι στην Ένωση, είχε δύο επιτυχημένες και εντυπωσιακές ντρίμπλες, παρά το γεγονός πως δεν τον βοήθησε καθόλου ο τρόπος με τον οποίον αγωνίστηκε η ομάδα του.

Όλα τα μαγικά του Κωνσταντέλια κόντρα στην ΑΕΚ: Η ασίστ της χρονιάς και η «ποδιά» στον Ρότα (vid)

Όμως ακόμη και σε αυτό προσαρμόστηκε και έκλεψε την παράσταση σε ένα στοιχείο που δεν είναι το φόρτε του. O μικρός μάγος του ΠΑΟΚ είχε 3/3 κερδισμένα τάκλιν αλλά και 5 ανακτήσεις κατοχής της μπάλας, δείχνοντας τη μαχητικότητα του και τη βοήθεια του σε έναν τομέα που δεν είναι η δουλειά του, όμως χρειάστηκε να βοηθήσει για τις ανάγκες του αγώνα.

Και πάλι στα δικά του λημέρια, όπου ο 19χρονος μεσοεπιθετικός είχε 21/31 πάσες και 11/20 στην επίθεση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σπάνια γύριζε το κεφάλι πίσω, με το 74% των μεταβιβάσεων του να είναι προωθημένες. Μόνο οι δύο αμυντικοί των Ασπρόμαυρων -Κουλιεράκης, Ίνγκασον- είχαν περισσότερες πάσες προς τα εμπρός από τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου. Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο παίκτης που θα ήθελε ο κάθε προπονητής!

Φεύγουμε από το φαινόμενο Γιάννης Κωνσταντέλιας και πάμε στην ΑΕΚ, που έδειξε την Κυριακή στην Τούμπα όπου ηττήθηκε με 2-0, πως δεν είναι τόσο άτρωτη και ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους της όπως ήθελαν να παρουσιάζουν κάποιοι.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα φάνηκε να βραχυκυκλώνει και να μην κάνει το πρέσινγκ που συνηθίζει, μιας και οι Ασπρόμαυροι δεν δυσκολευόταν και πολύ να το σπάσουν. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν η Ένωση χρειάστηκε να κυνηγήσει στο σκορ -πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος σε ντέρμπι-. Εκεί έδειξε πως υπάρχει πρόβλημα σε αυτή τη συνθήκη, που σίγουρα θα την ξαναβρεί μπροστά της στα μεγάλα παιχνίδια των playoffs που θα κρίνουν τον τίτλο. Οι 19 τελικές προσπάθειες μοιάζουν και είναι παραπλανητικές, αφού από αυτές μόνο οι τρεις πήγαν προς την εστία και μαζί με ακόμη δύο τρεις περιπτώσεις ανησύχησαν πραγματικά τον Κοτάρσκι.

Έτσι στη διαδικασία των πλέι οφ όπου τα περισσότερα παιχνίδια θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι ίσως στο καλύτερο κομμάτι τους στη σεζόν και απέναντι στον πρωτοπόρο -μέχρι ώρας- Παναθηναϊκό, οι Κιτρινόμαυροι θα βρεθούν πιθανόν ξανά στην ίδια κατάσταση και εκεί θα φανεί αν ο Αργεντινός τεχνικός έχει μπορέσει να δουλέψει και να βρει λύσεις μετά το καμπανάκι της Τούμπας.

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς