18.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Οι Ασπρόμαυροι προσγείωσαν την Ένωση και μπήκαν για τα καλά στη μάχη του τίτλου

Οι νέοι (Κωνσταντέλιας - Κουλιεράκης) είναι ωραίοι κι έκαναν όλη τη δουλειά για τον Δικέφαλο του Βορρά, που «καθάρισε» με απόλυτη ευστοχία σε τελικές την Ένωση και μπήκε ξανά στην εξίσωση για τον τίτλο στη Super League

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε με απόλυτη ευστοχία (2/4 τελικές) την ΑΕΚ στην Τούμπα με 2-0 και μπήκε ξανά δυνατά στην κουβέντα για τη μάχη του τίτλου στη Super League.

Nάρεϊ και Κουλιεράκης τα δύο τέρματα του Δικεφάλου του Βορρά που «χτύπησε» στην αρχή του πρώτου και στη μέση του δευτέρου ημιχρόνου για να επανέλθει στην αγαπημένη του συνήθεια (τις νίκες κόντρα στην ΑΕΚ) μετά την παρένθεση της OPAP Arena στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Μαγική εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος έδωσε την ασίστ της σεζόν στη φάση του 1-0 και ήταν ξανά καθοριστικός για την ομάδα του.

«Φωτιά» στην κούρσα για τον τίτλο, με τον Ολυμπιακό μετά την άνετη νίκη επί της Λαμίας στη Φθιώτιδα να πλησιάζει στο -1 την ΑΕΚ στην κατάταξη (εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη του αγώνα με τον Ατρόμητο μετά την έφεση των Κιτρινόμαυρων) και στο -5 από τον Παναθηναϊκό με το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» προ των πυλών (25/2).

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ντέρμπι στην Τούμπα ξεκίνησε με μοιρασμένο τον ρυθμό. Από τη μία ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος ήθελε να χτυπήσει κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα με τους ορεξάτους από την αρχή Κωνσταντέλια και Νάρεϊ και από την άλλη η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά με τον Άμραμπατ να αναλαμβάνει μεγάλος μέρος της επιθετικής ανάπτυξης και απειλής της Ένωσης.

Ο Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του στην Τούμπα με τη διάθεση να διατηρήσει το υψηλό πρέσινγκ που διακρίνει το παιχνίδι του, αλλά οι Ασπρόμαυροι ακύρωσαν από νωρίς το πλάνο του «σπάζοντας» με σχετική άνεση την κιτρινόμαυρη πίεση και ελέγχοντας τον χώρο του κέντρου.

Μετά το πέρας των πρώτων 10 λεπτών ο ΠΑΟΚ δειλά-δειλά πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να δημιουργεί και από τον άξονα. Από εκεί χάρη σε μία στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια προήλθε και το 1-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Σε μία φάση που φάνηκε να «χαλάει» και μετά από συνεχείς κόντρες προς τον κεντρικό άξονα της περιοχής της Ένωσης, ο ταλαντούχος νεαρός άσος του ΠΑΟΚ έκανε κάτι το μαγικό για τα ελληνικά δεδομένα. Όντας πεσμένος έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του, την στόπαρε με το στήθος και μοίρασε με ακρίβεια στα αριστερά του που περίμενε «οπλισμένος» ο Νάρεϊ. Όλα αυτά όντας στο έδαφος!

Ο Γερμανός εξτρέμ «εκτέλεσε» εύστοχα τον Αθανασιάδη με τη βοήθεια μίας κόντρας πάνω στον Βίντα και έγραψε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αλλάξει το πλάνο της και από το «περίμενε» θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση, αλλά με τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία εκτός ρυθμού αγώνα δεν μπορούσε να ανησυχήσει με αξιώσεις τον Κοτάρσκι, ο οποίος στα πρώτα 45 λεπτά χρειάστηκε να επέμβει μόνο μία φορά, από ένα σουτ του Πινέδα από πλάγια θέση μετά από κόρνερ, στο οποίο βρήκε αντίδραση.

Ένα σουτ του Αραούχο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους που πέρασε πάνω από τα δοκάρια και η τρίλεπτη αναστάτωση από μία κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Άμραμπατ ήταν τα μόνα γεγονότα προς σημείωση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους γηπεδούχους να κρατούν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αλμέιδα είχε με την υπεροχή αλλά τουλάχιστον μέχρι το 85′ αυτή ήταν ανούσια, δίχως κάποια μεγάλη απειλή για τον Κροάτη κίπερ των Ασπρόμαυρων. Στο ενδιάμεσο (62′) και σε κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο Κουλιεράκης με μία αρχοντική κεφαλιά με αντίπαλο τον Σιμάνσκι σκόραρε για το 2-0, έβαλε φωτιά στην Τούμπα και μαζί και στο πρωτάθλημα για κάτι που έμεινε μέχρι φινάλε ελέω Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας ήταν ξανά πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουτσέσκου και με δύο σπουδαίες επεμβάσεις του σε σουτ των Τσούμπερ και Σιντιμπέ μετά το 86′ κράτησε ανέπαφη την εστία του για να στείλει τον ΠΑΟΚ στους 43 βαθμούς (-3) από την δεύτερη ΑΕΚ και -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: ‘Εσκας (ΝΟΡ)

ΓΚΟΛ: 14′ Νάρεϊ, 62′ Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (Αουγκούστο 81′), Νάρεϊ (Τάισον 88′), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Φ.Σοάρες 93΄), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (Σιντιμπέ 80′), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα (Ελίασον 72′) Γιόνσον (Γκατσίνοβιτς 63′), Γκαρσία (Τσούμπερ 80′), Αραούχο (Φαν Βέερτ 80′)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς