16.5 C
Athens

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της «μεζούρας», από Δευτέρα (13/2) η απόφαση

Η ΑΕΚ θέλει το ματς στα χαρτιά, ο Ατρόμητος να παιχτεί στο γήπεδο και εμείς περιμένουμε να μάθουμε την πρωτοβάθμια απόφαση σε ένα σίριαλ που θα έχει κι άλλα επεισόδια...

Στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League εκδικάστηκε την Πέμπτη (9/2) μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία η υπόθεση της αναμέτρησης του Ατρομήτου με την ΑΕΚ για την… υψομετρική διαφορά των δοκαριών.

Η απόφαση θα εκδοθεί από Δευτέρα (13/2) ενώ την Παρασκευή (10/2) ως το μεσημέρι (14:00) τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός που παρενέβησαν όπως δικαιούνταν (έχουν έννομο συμφέρον στη βαθμολογία) θα καταθέσουν υπομνήματα.

Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσώπησε τον Ατρόμητο κι αποκάλυψε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Μανούχου και του Γιάννη Παπαδόπουλου υποστηρίζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων πως ο πρώτος (διαιτητής) είχε δόλο.

«Έχει προκύψει πουθενά ότι έκανε αυτό που πρέπει; Δεν μπορούσε να τηλεφωνήσει στην ΕΠΟ και να ρωτήσει “πως να μετρήσω”. Γνώριζε αφού είναι διεθνής. Γι’ αυτό μιλάμε για δόλο και γι’ αυτό θα μηνυθεί.

Πρέπει να μετρήσει δύο σημεία, λέει πως μέτρησε τέσσερα σημεία, άρα έχουμε υπέρβαση. Αν έλεγε πως τα δύο σημεία είναι κανονικά τι θα γινόταν. Αν στο μέσο είχε κάνει μια καμπή. Το σημαντικότερο είναι πως δεν λέει πουθενά ποια σημεία μέτρησε. Και μέτρησα στο κέντρο και το βρήκε σωστό. Για αυτό σας λέω έχει δόλο ο διαιτητής. Είναι δυνατόν τα δύο δοκάρια να είναι σωστά και το μέσον να έχει απόκλιση. Ο διαιτητής δεν τόλμησε να τα γράψει όλα αυτά στο φύλλο αγώνα. Όταν είναι πακτωμένο το δοκάρι, μπορείς να το κοντύνεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός στις παρεμβάσεις τους υποστήριξαν πως ήταν αδόκιμος ο τρόπος που μετρήθηκαν τα δοκάρια (και δεν έγινε η μέτρηση βάσει των κανονισμών της FIFA), ενώ σύμφωνα με τους Πράσινους ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για προβοκάτσιες και σε άλλες κατηγορίες. Και οι δύο ομάδες – όπως προφανώς και ο Ατρόμητος – τόνισαν πως πρέπει να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση.

«Αν το αποδεικτικό μέσο είναι μη νόμιμο, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ετσι θα γινόταν στα ποινικά δικαστήρια. Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής για να μετρήσει δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα. Το αποδεικτικό μέσο δεν είναι σωστό. Η απόφαση του διαιτητή να μη γίνει ο αγώνας είναι εσφαλμένη και πρέπει να διατάξετε τη διεξαγωγή του», ανέφερε ο Βασίλης Δημακόπουλος από πλευράς Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της προσπάθησε αρχικά να δείξει ότι ήθελε να γίνει κανονικά ο αγώνας ωστόσο στη δευτερολογία της η εκ των δικηγόρων της, Ελευθερία Ρίζου, ομολόγησε κυνικά πως η Ένωση πρέπει να πάρει το ματς στα χαρτιά λόγω ματαίωσης του αγώνα και ζήτησε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς